Berygtet børsfusker kræver møde med Hollande

Den franske børsfusker Jérômee Kerviel nægter at rejse tilbage til Frankrig for at modtage sin fængselsdom.

18. maj 2014 22:32

Ved midnatstid natten til mandag udløber den 37-årige franskmand Jérôme Kerviels tidsfrist for at vende tilbage til Frankrig og afsone en fængselsdom på tre år for børsfusk.

Men Kerviel har ingen intentioner om at vende hjem. Han kræver derimod, at den franske præsident, François Hollande, griber ind i hans sag.

Tilbage i 2008 blev Jérôme Kerviel dømt for at have gennemført uautoriserede handler, forfalskninger og computermanipulation, der ledte til et tab på 4,9 milliarder euro for den franske bank Société Générale.

Han blev idømt tre års fængsel og til at betale 36,7 milliarder kroner for bankens tab, men ankede dommen, fordi han mener, at banken kendte til hans ulovlige handler, men ikke stoppede dem på grund af en "kultur med fokus på profit".

I slutningen af marts 2014 stadfæstede den franske højesteret hans fængselsdom, men fritog ham fra det voldsomme erstatningskrav.

Den 37-årige franskmand har brugt de sidste to måneder i Italien, hvor han har forsøgt at overbevise omverdenen om, at han er blevet behandlet uretfærdigt af det franske retssystem.

- Jeg bliver her indtil videre, siger Kerviel foran sit hotel i den italienske grænseby Ventimiglia.

- Jeg venter på at høre fra præsidenten.

Kerviel kræver, at præsident Hollande ser på "de alvorlige mangler", der ledte til hans anholdelse. Den tidligere bankmand ønsker ikke en benådning, men han beder Hollande om at bevilge immunitet til potentielle vidner, der kan vidne til Kerviels fordel.

Den franske anklagemyndighed advarer om, at der vil blive udsent en arrestordre på ham i hele Europa, hvis han ikke overholder tidsfristen for at afsone sin fængselsdom.

Kerviels advokater oplyser, at de fra søndag aften vil være "tilgængelige" til at diskutere sagen med præsident Hollande eller hans folk. Hollandes kontor oplyser, at der ikke er nogen planer om at diskutere sagen, og at præsidenten "vil respektere højesterettens afgørelse".

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...