Beskæftigelsesminister forventer pensionsaftale i april

Minister oplever, at der er en bred politisk opbakning til smidigere regler for seniorførtidspensionen.

Under fredagens forhandlinger om pension har der været særligt fokus på seniorførtidspension, fortæller beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Under fredagens forhandlinger om pension har der været særligt fokus på seniorførtidspension, fortæller beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

KØBENHAVN:Forhandlingerne om bedre vilkår for nedslidte fortsætter, og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) tror på, at der kan landes en aftale i starten af april.

- Det mener jeg, er muligt, siger Troels Lund Poulsen efter fredagens forhandlinger i Beskæftigelsesministeriet.

- Først og fremmest bruger vi nogle møder på at blive klogere på, hvad det er for nogle udfordringer, vi står overfor. Og så er det klart, at vi så senere hen skal diskutere politiske forslag.

Under fredagens forhandlinger har der været særligt fokus på seniorførtidspension, fortæller ministeren.

Han kan se for sig, at der bliver lavet smidigere og lempeligere regler for seniorførtidspensionen, som i dag kun bliver brugt i et begrænset omfang.

- Jeg skal nok komme med mine bud på en forbedret ordning, men det, jeg noterer mig, er, at der er en bred politisk opbakning til, at vi bliver nødt til at gøre seniorførtidsordningen bedre.

Ordningen stammer fra 2011. Men reglerne for ordningen blev strammet i 2012 sammen med reglerne for førtidspension.

Det var, efter at Socialdemokratiet fremlagde et pensionsudspil i januar, at debatten om nedslidning og tidligere tilbagetrækning kom på den politiske dagsorden.

Partiet mener, at det skal være en rettighed, at nedslidte kan gå tidligere på pension.

- Det ser der ikke ud til at være politisk flertal for, siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

- Men det skal jo ikke forhindre os i at forbedre nogle andre ordninger, hvis det er så langt, vi kan komme med den her regering.

Hun holder dog fast i, at det efter hendes opfattelse ikke vil løse problemet for de nedslidte.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, vurderer, at hvis man holder sig til en aftale om seniorførtidspension og en styrkelse af Arbejdstilsynet, som er et af Dansk Folkepartis ønsker, kan der laves en aftale hurtigt.

Han håber, at Socialdemokratiet vil være villig til at dele forhandlingerne op og i første omgang primært se på seniorførtidspensionen.

- Jeg håber, at der er vilje til - også fra Socialdemokratiets side - at lave en aftale om det, vi kan blive enige om.

- Også selv om der er uenighed om, hvordan man griber retten til tidligere folkepension an, siger Kristan Thulesen Dahl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.