Beskedent kurshop efter græsk skæbnevalg

C20-indekset stiger, og aktiemarkederne reagerer positivt, men afdæmpet på søndagens græske parlamentsvalg.

Beskedent kurshop efter græsk skæbnevalg

Der hersker god stemning på de europæiske aktiemarkeder mandag morgen.

Søndagens valg i Grækenland gav flertal i parlamentet til de eurovenlige partier Nyt Demokrati og Pasok og har i første omgang afværget et kaotisk græsk euroexit.

Den positive reaktion fra markederne efter den smalle sejr til de græske reformpartier er dog stadig afventede og afdæmpet.

I mandagens tidlige handel er de danske C20-aktier steget med beskedne 0,9 procent.

Der er dog stigninger til samtlige medlemmer af indekset, og med en klar tendens til, at de konjunkturfølsomme selskaber klarer sig bedst.

Søndagens valg har givet flertal til de eurovenlige partier, det konservative Nyt Demokrati og socialistpartiet Pasok. Dermed mindskes risikoen for et uordnet euroexit.

- En af de store risikofaktorer er trukket ud af markedet, konstaterer aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger over for Ritzau Finans.

- Vi forventer stigninger på aktiemarkederne her til morgen. Markedet vil nok drage et lettelsens suk, og vi vil kortsigtet se mere risikovillighed, men den vil hurtigt kunne forsvinde igen.

Trods søndagens valgresultat ser amerikanske Citigroup fortsat stor sandsynlighed for, at Grækenland må forlade eurosamarbejdet over de kommende 18 måneder.

Sandsynligheden ligger helt oppe mellem 50 og 75 procent, lyder vurderingen fra finanshuset.

På kort sigt er risikoen for et græsk exit imidlertid formindsket, vurderer Citigroup, som dog ser "betydelige udfordringer" for de græske politikere efter valget.

/ritzau/