Beslutning om havneudvidelse kræver bedre grundlag

Bestyrelsen for Hanstholm Havn skal bruge resten af året til at endevende grundlaget for en beslutning om en udvidelse

Bestyrelsen for Hanstholm Havn melder klart ud, at den skal bruge resten af året til at gennemgå forudsætningerne for en udvidelse af havnen. Derfor giver det heller ingen mening at sætte en tidsplan for det videre forløb af udvidelsesprojektet.	Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Bestyrelsen for Hanstholm Havn melder klart ud, at den skal bruge resten af året til at gennemgå forudsætningerne for en udvidelse af havnen. Derfor giver det heller ingen mening at sætte en tidsplan for det videre forløb af udvidelsesprojektet. Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

HANSTHOLM:Beslutningen om at sætte gang i arbejdet med at udvide Hanstholm Havn træffes ikke i år.

Det er meldingen fra Martin Vestergaard, formand for Hanstholm Havns nye bestyrelse. Efter et par måneder er tilkendegivelsen fra bestyrelsen, at det ikke giver mening at fremlægge en tidsplan for forløbet af havnens udvidelsesprojekt.

- Vi er simpelthen nødt til at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag, siger Martin Vestergaard med henvisning til, at sidste års licitation på første fase af havneudvidelsen afslørede meget forskellige opfattelser af anlægsprisen på en ny ydermole.

- Havnens rådgivere og tilbudsgiverne ved licitationen kan ikke begge have ret, når den ene siger, at ydermolen kan bygges for 500 millioner, mens den anden pat siger, at det vil koste mellem 875 og 960 millioner kroner, siger bestyrelsesformanden, som lægger op til at få afdækket, hvordan projektet er skruet sammen.

Bestyrelsen vil se på, hvilke forudsætninger, der er arbejdet ud fra i henholdsvis projektbeskrivelsen og i selve licitationsprocessen.

- Kort sagt skal vi vende hver en sten. Derfor skal vi bruge resten af året til at komme helt til bunds i dette, siger Martin Vestergaard som understreger, at visionen for udvidelsen af Hanstholm Havn er glimrende og at bestyrelsen vil gøre alt for at realisere den.

- Men det er også vores opgave at være objektive og realistiske i forhold til at finde ud af, om projektet reelt kan realiseres, og den den vurdering kræver, at der kommer flere fakta på borget, siger bestyrelsesformanden.

Martin Vestergaard forklarer, at arbejdet med havneudvidelsen ikke må overskygge den eksisterende havn, som er under økonomisk pres.

- Derfor skal vi også bruge resten af 2014 til at arbejde med havnens økonomi og organisering. Det er en forudsætning for havneudvidelsen, at vi har en aktiv og velfungerende havn at bygge videre på, siger bestyrelsesformanden der sammen med bestyrelsen har sat som mål at skabe et ”rimeligt overskud” fra 2015, så havnen bliver en bæredygtig forretning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Massivt politiopbud på Vesterbro - en såret af to skud
Luk