Besøg af top-atlet og tv-helt i Rotary

Morten Sort var en af de tre, som klarede at gennemføre hele processen i TV2’s serie ”Korpset”.
3. april 2017 07:00

Afdelingschef Morten Sort (36 år) var nok lidt af en rørhåret vildbasse som dreng og ung - ifølge ham selv måske det vi i dag kalder en ADHD’er - og han skulle da også lære på den hårde måde, at vildskaben sætter sine grænser. Det fortalte han onsdag aften til tilhørerne fra flere foreninger på The Reef - arrangeret af Frederikshavn Rotary Klub.

Som 17-årig sad han i en bil, der blev totalt smadret i en ulykke, og han var ifølge lægerne et hårsbred fra at blive lam. Han havde brækket nakken.

Morten sagde, at det nok var én af de begivenheder, der havde været med til at forme hans indstilling til livet. Han besluttede fremover at gøre det bedre - og lovede sig selv en hel masse ting.

Kammerat sendte et link ...

Morten stillede ofte sig selv spørgsmålet: Er jeg der, hvor jeg gerne vil være. Han spillede meget fodbold, og han troede mere på træning end diverse kostdiæter, og han begyndte at dyrke ekstremsport som maraton, ironman, treadlon mv.

Så en dag fik han fra en kammerat, der kendte hans “til­bøjeligheder" et link til TV2’s nye serie “Korpset".

Det fik ham til at sende ansøgningen om at være med.

Efter en meget hård udskilningsproces blandt flere hundrede ansøgere fik han det blå stempel og var med. Serien blev sendt tidligere på året i år.

Malende beskrivelser

Tilhørerne fik af Morten en malende beskrivelse af de meget grove strabadser, hele affæren gik ud på - strabadser, som gjorde, at kun tre ud af 30 gennemførte til sidste dag. Den ene af dem var Morten.

Hen mod slutningen, hvor de 30 mand havde været udsat for det, mange ville kalde umenneskelige fysiske og psykiske lidelser, undrede ledelsen sig over, at ingen havde opgivet, så man gav beskeden: - Vi stopper ikke, før én falder fra.

Så begyndte det at virke - nogle klarede ikke turen længere og stod af. - Men det var ikke fordi de var pivede, understregede Morten. Har man set serien, véd man meget - men man har kun set en brøkdel, antydede Morten videre.

Daglig leder

Morten er til daglig leder af Hustømrerne A/S i Aalborg. Det er en afdeling af et landsdækkende firma af samme navn, som daterer sig tilbage til 1919. De er 60 medarbejdere i Aalborg.

Firmaet benævner sig også som “Kooperationen".

- Vi går meget ind for at tage samfundsansvar - over for flygtninge, lærlinge, tidligere kriminelle mv. - Jeg er træt af at se i pressen, at topchefer siger nej til lærlinge.

20 % af vore medarbejdere er lærlinge. Nogle betragter dem som en udgift, men grebet an på den rigtige måde, er de et aktiv.

Tager man sig ordentlig af dem, er flygtninge og tidligere kriminelle også dygtige og engagerede medarbejdere. Det har vi eksempler på.

“Sundhed som et værktøj i virksomhedens hverdag" er også et tema hos Hustømrerne. Det betyder, at de har utallige “sundhedstilbud" til alle medarbejdere.

Ikke mindst inden for motion - og det kan vel ikke undre - med den chef?-ct.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...