Besøg på byggepladser: Løn prioriteres ikke højt

3F’s besøg på 38 byggepladser viser, at der er problemer med akkord og individuelle løndrøftelser

Faglig snak ved den nye omfartsvej ved Aars. Fra venstre Thorleif Rokkjær, 3F, de to medarbejdere hos Gunnar Nielsen A/S, Aars, Rasmus Christensen, Vegger og Jimmi Grønhøj Nielsen, Solbjerg, samt primus motor I den lokale kampagne ”Organiseret byggeri”, Alex Pedersen, 3 Midtfjord. Foto: Martin Glerup
Arbejdsmarked 5. maj 2018 10:37

NORDJYLLAND: Arbejde på akkord og regelmæssige lønforhandlinger var et af hovedemnerne, da 3F Midtfjord som led i kampagnen "Organiseret byggeri" aflagde besøg på 38 byggepladser i Himmerland og Han Herred.

Kampagnen afslørede, at det står skidt til med at arbejde på akkord og at de lokale og individuelle løndrøftelser mange steder ikke prioriteres særlig højt.

Disse kendsgerninger kom bag på de 12 nordjyske 3F’ere med næstformand Alex Pedersen, 3F Midtfjord, i spidsen.

- Akkorden er nemlig et godt redskab til at optimere indsatsen både for vore medlemmer som arbejdstagere og for virksomhedernes indehavere. Derfor er akkordarbejde fordelagtigt for begge parter, og vi opfordrede til at skele til gode erfaringer, hvor man har anvendt akkorden. Endvidere kan der med fordel rettes op på forhandlingerne om løn, hvor det var overraskende, at så mange medarbejdere ikke havde forhandlet løn inden for et længere tidsrum, siger Alex Pedersen.

72,7 procent var organiseret

"Organiseret byggeri" aflagde besøg på byggepladser i Nibe (to hold), Aars (to hold) Farsø, Fjerritslev, Hobro og Arden.

Blandt byggepladserne, som fik besøg, var den nye omfartsvej ved Aars. Her er medarbejderne tilfredse med arbejdet hos entreprenørfirmaet Gunnar Nielsen A/S, Aars.

- Det er et spændende job, hvor man yder sin lille del til den flotte omfartsvej, siger Rasmus Christensen.

Som led i kampagnen på byggepladserne mødte 3F-erne foruden 108 medlemmer også 11 mestre.

- Vi mødte 72,7 procent organiserede medarbejdere. Der hvor det kniber mest med organiseringen, er hos udenlandske håndværkere, hvor over 20 procent ikke er organiseret. Det er naturligvis et problem, som vi vil gøre noget ved, da det på det danske arbejdsmarked er et must, at løn- og arbejdsforhold skal være i orden og ens for alle ifølge overenskomsten, fastslår Alex Pedersen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...