Frederikshavn

Besparelse splitter børne- og ungdomsudvalg

Socialdemokraterne ene om at stemme en besparelse på 7,1 mio. kr. igennem i B&U

Hvor meget skal der spares på skolerne i Frederikshavn Kommune? det kan de ikke blive enige om i B&U-udvalget. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Hvor meget skal der spares på skolerne i Frederikshavn Kommune? det kan de ikke blive enige om i B&U-udvalget. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Socialdemokraterne sidder på 18 af 29 stole i Frederikshavn Byråd, og socialdemokraterne tøver ikke med at bruge deres magtposition.

I børne- og ungdomsudvalget (B&U) sidder S på fem af syv pladser, og socialdemokraterne stemte forleden en besparelse på 7,1 mio. kr. igennem, mens både Venstre og SF protesterede og stemte imod.

Besparelsen rammer bredt. Der skæres i specialtilbud, opstart i børnehave, dagpleje i landdistrikterne, SFO, tilflytterpulje, skolernes administration, døgncenteret, åbningstid i fritidstilbud med mere.

Desuden skal der spares 1 promille på det samlede udvalgs budget.

- Det er ikke spor morsomt, men vi tager ansvar og vi er nødt til at spare, hvis vi skal finde penge til at investere de steder, hvor vi mener, det er nødvendigt, siger B&U-formand Anders Brandt Sørensen (S).

SF og Venstre siger nej tak

SF’s Christina Lykke Eriksen kunne ikke tiltræde socialdemokraternes forslag, idet "der er store knaster, som SF ønsker videresendt til budgetforhandlingerne".

Venstres Asger Mortensen trak også i nødbremsen. Han mener, at det fremlagte talmateriale ikke lever op til det, der blev besluttet i økonomiudvalget i marts.

- Jeg mener nok, min lommeregner kan regne ud, hvad halvdelen af 1 procent er, men det var altså et andet tal, vi fik fremlagt i B&U, så nu vil vi have undersøgt, hvordan det kan gå til, siger Asger Mortensen.

Bekymrede medarbejdere

Medarbejderne advarer mod de foreslåede besparelser.

Medarbejderne i Center for Familie skriver bl.a., at de "oplever et stort gab mellem visioner og vores dagligdag, som er præget af manglende ressourcer og tid".

Medarbejderne frygter, at et tiltagende frustrationsniveau vil påvirke samarbejdsrelationer, da de konstant må gå på kompromis med faglighed og begrænsede handlemuligheder.

"Vores fagprofessionelle fokus på tidlig og forebyggende indsatser over for udsatte børn og familier bliver udfordret ved at se børn og familier i begyndende mistrivsel", hedder det bl.a. i høringssvaret fra medarbejderne, der frygter at flere vil søge væk på grund af arbejdsforholdene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.