Bestå - eller find et andet sted

En af Danmarks største uddannelsesinstitutioner kræver bestået optagelsesprøve

En af Danmarks store uddannelsesinstitutioner, Niels Brock i København, indfører optagelsesprøve. Arkivfoto: Scanpix

En af Danmarks store uddannelsesinstitutioner, Niels Brock i København, indfører optagelsesprøve. Arkivfoto: Scanpix

KØBENHAVN:Vil du ind på Niels Brock, skal du først bestå en grammatik- og læseprøve.

En af Danmarks største uddannelsesinstitutioner, Niels Brock, kræver nu, at alle nye handelsskoleelever består en optagelsesprøve, før de kan starte.
Eleverne skal fremover til en computerbaseret test af deres læsefærdigheder. Scorer de for lavt, skal de til en dybdetest i dansk grammatik og læsning, og resultatet vil afgøre, om ansøgerne kan starte på Niels Brock med ekstra støtte, eller om det bliver et nej.
Det skriver Politiken lørdag.
- Vi vil ikke være uddannelsessystemets skraldespand. Alle, der starter på en uddannelse på Niels Brock, skal vide, at Niels Brock er et lærested og ikke et værested. Derfor tester vi nu alle elever, før de kan starte, siger skolens direktør, Anya Eskildsen, til Politiken.

Frafaldet er for højt

Skolen uddanner elever til butik, handel og kontor og er en del af de danske erhvervsuddannelser.

- Det er brandærgerligt, hvis vi lukker elever ind, der knækker halsen. For øjeblikket har vi et frafald på omkring 20 procent, og selv om det går den rigtige vej, er det stadig alt for højt, siger Anya Eskildsen til avisen.
Niels Brock gennemførte sidste år et forsøg med test af alle elever. Blandt de ansøgere, der sidste år blev testet, læste 50 så dårligt, at de bagefter skulle tage en såkaldt dybdetest.
Det endte med, at 15 ansøgere fik nej til at blive optaget.

Flere skoler vil følge efter

Ifølge Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler, følger erhvervsskoler landet over med spænding erfaringerne fra Niels Brock.

Skolerne bliver ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning søgt af 20 procent af en ungdomsårgang, og det svarer til omkring 14.000 elever om året. Kunov forventer, at flere skoler vil følge Niels Brocks eksempel.
- Det, Niels Brock gør, giver god mening, som situationen er. Vi så helst, at alle unge, der kommer fra folkeskolen og er blevet vurderet til at være uddannelsesparate, også er parate.
- Men det er de ikke i dag, og derfor må uddannelserne sikre, at de, som kommer ind, også har en chance for at få succes med uddannelsen, siger han til Politiken.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.