Lokalpolitik

Bestyrelse famler efter fodfæste

Nyvalgt bestyrelsesmedlem til Forsamlingsbygningen i Hjørring ønsker juridisk afklaring i forhold til vedtægter og indkalder til hurtigt møde

Frivillige står ikke i kø for at komme ind i den nye bestyrelse for Forsamlingsbygningen. Tværtimod. Arkivfoto: Bente Poder

Frivillige står ikke i kø for at komme ind i den nye bestyrelse for Forsamlingsbygningen. Tværtimod. Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:De fem nyvalgte bestyrelsesmedlemmer for Forsamlingsbygningen i Hjørring indkaldes til et møde 16. september for at drøfte, hvordan de kommer videre efter at det ikke lykkedes på en ekstraordinær generalforsamling mandag aften af få valgt en hel bestyrelse.

- Vi er nødt til at mødes for at drøfte situationen. Situationen er meget speget, og jeg har bedt SÆH udvalgets formand Lilli Damsgaard om at få en juridisk vurdering på, om bestyrelsen kan konstituere sig uden at være fuldtallig, og om vi kan vælge formand, næstformand, kasserer, sekretær og sponsoransvarlig, som det står foreskrevet i vedtægterne. Kan vi køre som en fem mands bestyrelse, når der skal være syv medlemmer, siger Jørn Størup.

Som det eneste medlem af en midlertidig arbejdsgruppe omkring Forsamlingsbygningens fremtidige virke accepterede Jørn Størup at træde ind i den nye bestyrelse valgt for handicaporganisationerne i Hjørring.

De øvrige sagde nej tak.

- Jeg er kommet i Forsamlingsbygningen i 10-12 år og meldte mig til arbejdsgruppen, men da jeg fandt ud af, at folk viste meget ringe interesse for at være med, så meldte jeg fra. Jeg vil ikke sidde til grin, udtaler Ole Grau.

Jørn Størup var også meget imod den kommunale besparelse, som er årsag til, at 23 kommunalt ansatte aktivitetsmedarbejdere i kommunens 12 aktivitetscentre, herunder i Forsamlingsbygningen, er fyret, og at centrenes aktiviteter fremover skal drives af frivillige.

- Jeg synes ikke om besparelsen, men jeg har også kendt Forsamlingsbygningen siden 1972, hvor jeg begyndte at komme der efter at være flyttet til Hjørring. Min oplevelse er, at huset sprudler af liv og vi står i meget, meget svær situation. Derfor synes jeg personligt, at det er lidt underligt, at der er så ringe interesse for at gå ind i en styrelse. Derfor siger jeg hallo. Vi er nødt til at lave en redningsplanke, så vi kan bevare husets aktiviteter, og der vil jeg meget gerne stille mig til rådighed, understreger Jørn Størup.

Han har en lang erfaring bag sig som aktiv i Dansk Blindesamfund, og herunder en årrække som kredsformand.

Den manglende opbakning ser udvalgsformand Lilli Damsgaard ikke som nogen hindring for, at den nye bestyrelse kan trække i arbejdstøjet.

- Om der er 5, 7 eller 9 i en bestyrelse er ikke afgørende. Det kan godt være at vedtægterne skal laves lidt om, så bestyrelsen kører med fem medlemmer. Det er ærgerligt, at der ikke er flere, som vil gå ind i den. Men jeg er sikker på, at arbejdet nok skal komme til at køre godt i Forsamlingsbygningen. Det nye skal ha’ sin tid. Jeg er ikke i tvivl. Vi har sagt til brugerne: Værsgo, kommunen betaler driften. Der fungerer på den måde andre steder, udtaler hun.

Og hun støtter sin optimisme for husets fremtid som aktivitetscenter i, at kommunen i en overgangsperiode vil hjælpe den nye bestyrelse i gang med arbejdet.

Foruden Jørn Størup består den nye bestyrelse for Forsamlingsbygningen af Leif Brønnum, valgt for sundhedsorganisationerne., Birthe Flyvbjerg og Bodil Nielsen, begge valgt for frivillige samt Nikolaj Møller Pedersen, valgt for brugere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.