Fødevarer

Besværlige bakterier

VAARST/FJELLERAD:Det lå ikke ligefrem i kortene, at Thomas Nielsen efterårsferie skulle handle at rense væsker for bakterier. For det gør hans arbejde nemlig også. - Jeg arbejder på AKAFA i Svenstrup, hvor jeg arbejder i autoklaven. Der koger vi fløde, så det bliver fri for bakterier, fortæller Thomas Nielsen, mens hans 1-årige søn Tobias modvilligt tager en tår kildevand af sin vippekop. - Han kan ikke rigtigt lide mælk, så vi får da brugt en hel del kildevand lige i øjeblikket, siger Thomas Nielsen. Thomas har omkring 10 liter kildevand liggende i kælderen på villavejen Grønhøj i Fjellerad, så de kan klare sig lidt endnu. - Vi bruger kun kildevandet til Tobias, for han er så lille, at han ikke kan tåle bakterierne, fortæller Thomas. Det kogte vand gemmer Thomas og hans forlovede Karina til sig selv. - Alt skal jo koges. Selv vandet vi skal lave kaffe af skal koges, før det kommer i kaffemaskinen, siger Thomas. Han bliver noget irriteret ved udsigten til at skulle koge vandet fra hanen helt indtil på fredag. - Man skal jo hele tiden være forudseende, når man ikke bare kan bruge vandet, som man vil. Det skal jo ikke bare koges, det meste skal jo også køles ned, siger han.