Betal SKAT i dag

Har man restskat, bør man være opmærksom på rentestigning

SKAT skal have sine penge nu - skylder du mange penge væk til SKAT, kan det absolut betale sig at indbate beløbet nu. Arkivfoto

SKAT skal have sine penge nu - skylder du mange penge væk til SKAT, kan det absolut betale sig at indbate beløbet nu. Arkivfoto

DANMARK:Den 1. juli nærmer sig, og det er en dato med stor betydning for alle med restskat. Den er nemlig afgørende for, hvor meget man skal betale i strafrente.

Frem til i dag er skyldnerne blevet pålagt en dag til dag rente, der er fastsat til 3,4 procent, men da man ikke kan trække denne renteudgift fra, svarer det reelt til en rente på 5 procent.
Men efter søndag 1. juli er det slut. SKAT svinger den store hammer over skyldnerne, der fremadrettet vil blive pålagt et procenttillæg. Hvis det skyldige beløb er mindre end 18.300 kroner, indregnes restskatten i forskudsopgørelsen for 2013. Det betyder, at man reelt får en kredittid på 12 måneder på det skyldige beløb. Og da procenttillægget ikke er fradragsberettiget, betaler man derfor reelt set otte procent i rente af det skyldige beløb.
Skylder man mere end 18.300 kroner i restskat, ser regnestykket pludselig helt anderledes ud. Restskattebeløb på over 18.300 kroner skal nemlig betales i tre rater i løbet af efteråret 2012. Det betyder, at den gennemsnitlige kredittid for det beløb kun er fire måneder og den reelle rente er nu pludselig 24 procent.
- Skylder man mange penge til SKAT, bør man være meget opmærksom på skæringsdatoen 1. juli. På papiret ser strafrenten, man skal betale til SKAT, ikke særlig voldsom ud, men på grund af den korte løbetid og den manglende fradragsret, er det faktisk en ganske høj rente man risikerer at skulle betale”, forklarer økonom Claus Forrai fra finansbureauet.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.