Betaling bedste løsning mod bilkøer

Trængselskommissionen anbefaler roadpricing som bedste middel mod bilkøer og foreslår landsdækkende forsøg

Arkivfoto
Trafikforhold 11. september 2013 20:51

HELE LANDET: Hvis man skal komme de omfattende bilkøer omkring hovedstaden til livs, er roadpricing den bedste og mest effektive løsning.

Det fremgår af det seneste udkast til Trængselskommissionens rapport, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

I udkastet, der er fra den 6. september, står der blandt andet:

- At landsdækkende roadpricing er det mest effektive redskab til at regulere efterspørgslen på biltrafik i hovedstadsområdet.

- At roadpricing har potentiale til målrettet at adressere trængselsudfordringen og styrke fremkommeligheden på vejnettet.

- At det primære formål med at indføre landsdækkende roadpricing bør være at øge fremkommeligheden på vejnettet.

Ingen planer om roadpricing

Trængselskommissionen har siden april undersøgt, hvordan man kan mindske trafikken i hovedstaden. Konklusionerne ventes klar i slutningen af september.

Kommissionen anbefaler samtidig, at man gennemfører landsdækkende forsøg med roadpricing, der skal danne grundlag for en politisk beslutning, skriver DR Nyheder.

Konklusionerne er imidlertid ikke vand på regeringens mølle.

Klimaminister Martin Lidegaard (R) har nemlig på forhånd sagt, at man ikke har planer om at indføre roadpricing. Det skete, da han fremlagde det katalog over midler, der kan reducere CO2-udledningen.

Ingen nye konklusioner

Trængselskommissionen består af 24 repræsentanter fra forskningsmiljøet, erhvervslivet, kommuner, regioner, miljøorganisationer, pendlere og trafik- og miljøorganisationer.

Når kommissionen fremlægger sine anbefalinger i slutningen af denne måned, vil der ifølge DR Nyheders oplysninger ikke være store ændringer i forhold til de konklusioner, der ligger i udkastet fra 6. september.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...