Betalingsbalancen dykkede igen i maj

Danmarks betalingsbalance bliver fortsat dårligere. Baggrunden er markant mindskede indtægter fra udlandet.

11. juli 2016 09:13

Danmarks regnskab med udlandet blev igen dårligere i maj. Indtægterne fra uden for landets grænser faldt, og det trak betalingsbalancen ned. Dermed forsætter en længerevarende tendens ifølge Danmarks Statistik.

Fra april til maj faldt overskuddet med 0,8 milliarder kroner til 7,9 milliarder kroner. Siden starten af 2015 er overskuddet faldet, og i de første fem måneder af 2016 er det samlet faldet med 25,4 milliarder kroner til 39,8 milliarder kroner.

- Nedgangen i overskuddet i perioden januar til maj 2016 i forhold til samme periode sidste år skyldes især, at de samlede indtægter er faldet med 44,8 milliarder kroner. De samlede udgifter er i samme periode kun faldet med 19,4 milliarder kroner, skriver Danmarks Statistik.

Specielt salget af tjenester er faldet voldsomt. I de første fem måneder af 2016 er overskuddet på salget af tjenester faldet fra 25,9 milliarder kroner til 8,3 milliarder kroner.

- Det er tjenester indenfor søtransport, som står for stort set hele faldet i tjenesteeksporten. Da USA og Kina er Danmarks største eksportmarkeder for søtransport rammer nedgangen i eksporten især disse lande, skriver Danmarks Statistik.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...