Betingede domme til kioskrøvere

Tirsdag faldt der dom i sagen fra Sæby, hvor to unge var anklaget for at have udsat kiosken, Susies Diner, for røveri

To unge på 16 og 17 år blev dømt for røveri. <i>Bente Poder</i>

To unge på 16 og 17 år blev dømt for røveri. Bente Poder

SÆBY: Den 30. juni 2012 trængte en umaskeret 16-årig dreng fra Sæby ind i Susies Diner på Strandvejen i Sæby. I hånden bar han en kniv, og efter at have truet sig til 2.000 kroner, flygtede han væk fra gerningsstedet. Godt fem minutter før havde hans medgerningsmand, en 15-årig kammerat fra Sæby, forladt kiosken efter at have sendt en tom tekstbesked som tegn for, at der var fri bane. Drengene blev pågrebet af politiet kort tid efter.

Tvunget til det

Tirsdag sad de to så på anklagebænken i retten i Hjørring. Den ene anklaget for at begå selve røveriet, den anden for meddelagtighed. Krøllen på historien er, at der skulle ligge pres fra udefrakommende til grund for hele episoden.

Den 16-årige forklarer, at han igennem et halvt år, havde opbygget gæld til en lokal narkohandler, som til sidst ville have sine penge. Da den 16-årige ikke kunne betale, fik han besked på at begå røveri.

Uplettede straffeattester

Begge drenge har tilstået deres rolle i sagen, og begge har de givet forklaringer til politiet. Deres samarbejdsvillighed, unge alder samt uplettede straffeattester var også grunden til, at både anklager og forsvarer krævede betingede domme af forskellig længde.

Den 16-årige som udførte selve røveriet fik seks måneders betinget fængsel med et års prøvetid, samt påbud om at deltage i misbrugsbehandling og regelmæssige samtaler med kommunen, mens den 15-årige blev idømt 60 dages betinget fængsel med et års prøvetid. Både den 15- og den 16-årige accepterede deres domme.

Senere skal de begge vidne i sagen mod narkohandleren, men dommer Dorthe Pedersen slog fast, at hun, udover deres vidneforklaringer i dén sag, under ingen omstændigheder vil se de to i hendes retssal igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.