Betjent dræbt i soloulykke på E45

Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal undersøge trafikulykke, der har kostet betjent livet

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Øxenholt foto/112 news/Ritzau Scanpix

RANDERS:En 35-årig politiassistent fra Østjyllands Politi er fredag død i forbindelse med en ulykke på motorvej E45 ved Randers, oplyser Rigspolitiet. Ifølge politiet er der tale om "en soloulykke under tjenestelig kørsel".

Billeder fra ulykkesstedet viser, hvordan politimandens sorte Mercedes er kørt gennem autoværnet og holder halvvejs ude over en skråning.

Betjenten var 35 år, og da han var i tjeneste under ulykken, skal hændelsen undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Betjentens pårørende er underrettet. I en pressemeddelelse udtrykker rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg medfølelse med de pårørende og betjentens kolleger.

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget beskeden om, at en kollega har mistet livet i tjenesten. Det rammer os alle dybt i dansk politi, siger Jens Henrik Højbjerg.

- Lige så meningsfyldt jobbet som politimand er i det daglige, lige så meningsløst er det, når vi alt for tidligt må sige farvel til en god kollega. Mine tanker og min dybeste medfølelse går til familie og pårørende i denne svære tid, siger han.

Østjyllands Politi oplyste fredag eftermiddag ved halvfemtiden på det sociale medie Twitter, at der var sket en alvorlig ulykke på Nordjyske Motorvej ved Randers, og at vejen i en periode havde været spærret.

Fredag aften udsendte politikredsen endnu en Twitter-besked:

- Vi har i dag mistet en god kollega i en færdselsulykke. Æret være hans minde, skriver Østjyllands Politi.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) siger i en udtalelse:

- Det er med meget stor sorg, at jeg i dag har modtaget den tragiske besked om, at en politibetjent er afgået ved døden. Mine tanker og dybeste medfølelse går til hans pårørende.

Hos fagforeningen Politiforbundet er formand Claus Oxfeldt også ude og kondolere:

- Frygtelig trist dag i dansk politi. Alle tanker går til de pårørende og alle de mange nære kolleger i @OjylPoliti (Østjyllands Politi, red.). Æret være hans minde.

/ritzau/