Betjent fik hjernerystelse: Blev overfaldet af påvirket mand

Først blev en betjent overfaldet i Tjæreborg, og derefter mistede voldsmanden selv bevidstheden.

ESBJERG:Det begyndte med en anmeldelse om en brand i Tjæreborg, men udviklede sig til en sag om vold mod politiet og en bevidstløs anholdt.

Torsdag aften blev politiet alarmeret om en brand i en kontorbygning og rykkede ud til den sydvestjyske by.

Da den første patrulje ankom, blev den ene af betjentene overfaldet på stedet og slået bevidstløs af en 29-årig polsk mand.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Da gerningsmanden efterfølgende blev anholdt, mistede han selv bevidstheden. Betjente på stedet ydede førstehjælp, og den 29-årige blev bragt til hospitalet med ambulance.

Det er ifølge politiet uvist, hvorfor manden mistede bevidstheden. Men foreløbige undersøgelser viser, at han var kraftigt påvirket af narkotika.

Hans tilstand betegnes fredag eftermiddag som kritisk.

Politibetjenten, der blev overfaldet, har fået en hjernerystelse.

Den 29-årige arbejder for AP Transport i Tjæreborg.

Firmaets indehaver, Ole Tønder Olesen, fortæller til det regionale medie JydskeVestkysten, at den polske mand pludselig var blevet psykisk ustabil og havde påsat en brand i lokalerne på Sneumvej.

Muligvis havde han indtaget nogle piller.

Ifølge virksomhedsejeren stak hans medarbejder af, da politiet kom frem. Fem betjente satte efter ham og fik overmandet ham på en cykelsti.

- Jeg er chokeret, det var virkelig voldsomt og en hel unødvendig magtanvendelse i forhold til situationen, siger Jørgen Ole Tønder Olesen til JydskeVestkysten.

Han er ikke afhørt til sagen endnu og vil derfor ikke fortælle præcis, hvad han så i forbindelse med anholdelsen, men han beskriver det som "meget voldsomt".

- Jeg ved, hvad jeg har set, og det skal jeg nok forklare, når jeg afgiver forklaring, siger Jørgen Ole Tønder Olesen til JydskeVestkysten.

Da den polske mand mistede bevidstheden i politiets varetægt, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) indledt en efterforskning af sagen.

Det er uvist, hvorfor betjenten blev overfaldet.

Fredag aften blev den 29-årige fremstillet in absentia - altså uden selv at være til stede.

Omkring klokken 22 skriver politiet på Twitter, at han blev varetægtsfængslet ved grundlovsforhøret. Han skal fremstilles igen inden for 24 timer.

Forsvareren tog betænkningstid i forhold til at kære varetægtsfængslingen, lyder det.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.