Betjente overarbejder massivt efter skudattentater

Politibetjente slæber rundt på næsten 400.000 overarbejdstimer, hvilket kan få store konsekvenser for politiet

Dansk politi har nu tæt på 400.000 overarbejdstimer. Et tal som er vokset med mere end 120.000 timer siden skudattentaterne i København i februar.

Det viser et svar til Folketinget ifølge Berlingske.

Helt nøjagtigt drejer det sig om 370.793 timers overarbejde, hvilket ifølge lokale politiforeninger kan føre til sygemeldinger og ødelagte familier.

Mogens Heggelund, formand hos Midt- og Vestsjællands Politi, siger til Berlingske, at overarbejdet giver politiet et dobbelt problem:

- Der er lige nu et reelt ekstraordinært slid på de enkelte betjente. Man kan naturligvis betale betjentenes overarbejde. Men betaler man sig fra problemet, så får man nedslidte medarbejdere, og så vil det nok slå igennem på sygefraværet.

- Omvendt står vi også med et problem, hvis mange betjente vælger at afspadsere, da der så vil mangle mænd i marken, siger Mogens Heggelund til Berlingske.

Ifølge formand for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiforening kan udbetaling af overarbejdstimer betyde øget nedslidning og stigende sygefravær.

- Dansk politi er simpelthen blevet kørt ud på et sidespor, siger Kaj Rasmussen til Berlingske.

Hos Nordsjællands Politi oparbejdede betjentene ifølge avisen 11.500 overarbejdstimer alene i måneden efter terrorangrebet.

Formand for Nordsjællands Politiforening, Tom Steffensen, mener, at overarbejdet er det "største problem for dansk politi overhovedet".

- Situationen slider på folk, og når det så er over længere perioder på halve eller hele år, så er det fuldstændigt uholdbart, forklarer Tom Steffensen over for Berlingske.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg siger, at situationen er ekstraordinær, men at behovet for, at betjente fra hele landet skal bistå København efter skudattentaterne i februar, bliver mindre. Dermed mener han ifølge avisen, at der er lys for enden af tunnelen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.