Nordjylland

Betjente på overarbejde: - Vi kan ikke holde fri

Nordjyske betjente sendes til København og grænsen - og der er ikke tid til at afspadsere

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

De nordjyske betjente er presset af opgaver i København og ved grænsen. Det gør at de ikke kan holde den frihed, de har krav på, siger Jens Jørgen Møller Nielsen, fællestillidsmand for de nordjyske betjente. Foto: Bente Poder

NORDJYLLAND:Betjentene hos Nordjyllands Politi er pressede, fordi de ikke kan holde deres frihed, og fordi de ikke kan nå alle de sager, de gerne vil.

Sådan lyder det fra fællestillidsmand Jens Jørgen Møller Nielsen, efter at Nordjyllands Politis bidrag til bevogtning i København er blevet forlænget indtil 1. januar.

Udover at afgive betjente til København efter terrorangrebet i starten af året, afgiver politiet også folk til kontrollen af flygtninge ved grænsen. Og det har betydet en overarbejdspukkel, fordi betjentene arbejder væsentligt mere end 37 timer, når de er ude.

Og det har nu skabt et stort pres på betjentene, forklarer fællestillidsmanden.

- Når folk er ude, så må dem herhjemme holde for. Og når folkene så vender hjem igen, så har de ikke mulighed for at afspadsere, selvom de gerne vil. Så betjentene er både frustreret over, at de ikke kan holde fri, men også over, at de ikke kan nå alle de sager, de gerne vil, siger Jens Jørgen Møller Nielsen.

Ikke tid til at afspadsere

Og der er ikke meget der tyder på, at der bliver tid til at afspadsere. Chefpolitiinspektør Claus Hilborg oplyser, at Nordjyllands Politi til dato har oparbejdet overarbejdet svarende til fem millioner kroner.

- Det er helt almindeligt, at vi ophober overarbejde forår og sommer, som vi så afvikler efterår og til dels vinter. I år er det blot mere, end vi plejer, og nu har vi svært ved at afvikle i den normale rytme på grund af den ekstraordinære situation med afgivelser, siger chefpolitiinspektør, Claus Hilborg.

Derfor har politiet i hele landet fået en bevilling på 155 millioner kroner til at udbetale overarbejdstimerne til betjentene, så de stadig kan være en del af bemandingen.

Men det er ikke alle betjente, der er interesserede i penge fremfor frihed.

- Frygten er, at vi bliver tvunget til at få overarbejdet udbetalt, og det er aldrig sket før. Men det er også et valg mellem pest eller kolera. For hvis betjentene skal holde fri, så betyder det bare, at dem der er tilbage skal løbe endnu stærkere. Omvendt går det ud over familielivet, hvis folkene ikke kan få lov til at holde fri, siger fællestillidsmanden der mener, at udbetaling af overarbejde skal ske af frivillighedens vej.

Overarbejde skal udbetales

Claus Hilborg erkender, at nogle betjente kan være spændt hårdt for i øjeblikket for at få bemandings-puslespillet til at gå op.

- Det er klart, at når vi afgiver folk til både København og grænsen, så har vi dem jo ikke til rådighed her. Det går ud over nogle ting, som vi bliver nødt til at prioritere fra, og jeg er klar over, at nogle betjente er spændt hårdt for, siger chefpolitiinspektøren, der understreger, at situationen i øjeblikket er ekstraordinær.

Claus Hilborg er også klar over, at det trækker store veksler på familielivet, når betjentene ikke kan afspadsere. Han håber alligevel, at folkene ønsker at få deres overarbejde udbetalt.

- For det er klart, at hvis vi oveni afgivelsen til København og grænsen skal afvikle afspadsering, så kan det for alvor mærkes, siger Claus Hilborg og tilføjer:

- Ellers kan vi komme i den situation, hvor vi skal pålægge dem at blive betalt for overarbejdet. Det har vi mulighed for efter tre måneder, men der er vi ikke endnu, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst