Betjente svines til

Tonen overfor ordensmagten er blevet hårdere. Dagligt bliver betjente overfuset, og antallet af sager om vold og voldstrusler mod betjentene stiger

Politiassistent Morten Egedal mærker, at tonen er blevet mere rå. Foto: Mette Nielsen

Politiassistent Morten Egedal mærker, at tonen er blevet mere rå. Foto: Mette Nielsen

NORDJYLLAND:Nordjyske politibetjente må i stigende grad finde sig i verbale øretæver eller at blive direkte truet. Især i weekenderne bliver ordensmagten overfuset i nattelivet.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.
- Vi oplever, at tonen er blevet rå. Det er ikke noget, der er sket fra den ene dag til den anden, men generelt set oplever vi, at der er hurtigere til verbale ytringer mod betjentene, end der har været tidligere, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau fra Nordjyllands Politi.
De nyeste tal fra Nordjyllands Politi viser, at der frem til 20. september i år har været 74 sager, hvor betjente er blevet udsat for vold eller trusler om vold. Til sammenligning var der i perioden fra 2007 til 2011 gennemsnitligt 42 af disse sager på årsbasis.
- Når jeg snakker med betjentene rundt omkring, så virker det som om, at respekten er faldet noget. Man har i hvert fald et andet sprogbrug overfor betjentene, end man havde for år tilbage, og det giver selvfølgelig nogle kedelige arbejdsvilkår for vores politifolk, siger Marianne Vestergaard-Lau.

Vil ikke finde sig i det

Den 34-årige politiassistent Morten Egedal, som har patruljeret i Frederikshavn i det seneste år, vil ikke finde sig i at blive svinet til.

- Jeg finder mig ikke i at blive kaldt diverse ukvemsord nede i byen. Der er også en signalværdi i, at vi skal kunne køre i nattelivet og hjælpe de folk, som har brug for vores hjælp, og så skal vi ikke finde os i at blive kaldt for pansersvin og idioter, siger Morten Egedal.
Han mener, at tonen er blevet mere rå end tidligere, og at respekten for politiet er blevet mindre.
De fleste sager om ukvemsord mod politiet bliver straffet med en bøde på 1500 kr.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.