Udland

Bevæbnede mænd bortfører diplomat i Yemen

Italiensk sikkerhedsvagt ved Italiens ambassade i Yemen er blevet taget som gidsel af ukendte gerningsmænd.

Bevæbnede mænd bortfører diplomat i Yemen

Ukendte, bevæbnede gerningsmænd har søndag bortført en sikkerhedsvagt ved den italienske ambassade i Yemens hovedstad Sanaa, oplyser en vestlig diplomat og en yemenitisk sikkerhedstjenestemand.

Manden blev taget som gidsel i en gade tæt på ambassaden i Hadda-området i den sydvestlige del af Sanaa, siger diplomaten, der ønsker at være anonym.

En sikkerhedstjenestemand i Sanaa bekræfter, at en italiensk mand er bortført og bragt til en ukendt destination. Politiet arbejder på at identificere og spore bortførerne, siger han.

I Rom bekræfter en talsmand for det italienske udenrigsministerium oplysningerne.

- Vi kan bekræfte, at en italiensk statsborger, der arbejder som sikkerhedsvagt på ambassaden, er blevet bortført, siger en pressemedarbejder i ministeriet.

- Udenrigsministeriets kriseenhed er blevet indkaldt og koordinerer nu indsatsen for hans frigivelse. Vi kan ikke frigive flere oplysninger på nuværende tidspunkt for ikke at gå på kompromis med redningsarbejdet, siger han.

Ganske ofte bortføres udlændinge i Yemen af bevæbnede klanmedlemmer, som så bruger deres gidsler i forhandlinger med myndighederne. Flere end 200 mennesker er blevet bortført i Yemen i de seneste 15 år. De flere bliver frigivet i live og uden mén.

Tidligere på måneden blev en fransk medarbejder i Internationalt Røde Kors frigivet. Vedkommende var blevet bortført i den nordligt beliggende havneby Hudaida i april.

Men en schweizisk kvinde, der i marts blev bortført i Hudaida af militante med tilknytning til al-Qaeda, holdes fortsat som gidsel.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.