Aalestrup

Bevægelsespark er tæt på målstregen

Rosenparken i Aalestrup står til at få ny, energisk park-nabo ved åbningen 17. juni

Ovale områder afgrænses med kampesten og får et indhold af utraditionelle lege- og sportsredskaber i Bevægelsesparken. Naboen Rosenparken får formentlig også gavn af den nye nabo med familiebesøg.

Ovale områder afgrænses med kampesten og får et indhold af utraditionelle lege- og sportsredskaber i Bevægelsesparken. Naboen Rosenparken får formentlig også gavn af den nye nabo med familiebesøg.

AALESTRUP:Det er en god idé, den bevægelsespark. Det har de energiske folk bag projektet i Aalestrup fået bekræftet på bedste vis to gange omkring nytår. Så nu kan projektet gå i gang. - Vi fik først 200.000 kroner af Indenrigsministeriet og så 100.000 kroner fra C.W. Obels Fond. Dermed er vi oppe nær de 1,5 million kroner, vi har budgetteret med, og kan gå i gang, fortæller en af bagmændene, handel-standsforeningens formand Karl William Carlsen. Der mangler stadig 400.000 kroner før målet er nået, oplyser Carsten Agesen fra teknisk forvaltningen, men optimismen er stor med den medvind projektet er i. Nu vil man snart henvende sig til lokale sponsorer - Vi går i gang med at fjerne tennisbanen på arealet når sneen er væk. Parken skal stå klar til Rosenparken åbner 17. juni, siger Carsten Agsen. Motion for teletubbies Bevægelsesparken er blevet til på rekordtid. formentlig fordi ideen er lidt utraditionel og alligevel rammer ind i et stort behov, man har svært ved at få dækket. Parkens grundplan beskrives som det mange kender fra børne-tv's Teletubbies. Et mildt, bakket landskab, som beklædes med sjove og sære redskaber, som man skal være svært tvær for ikke at få lyst til at rive og skubbe i. - Parken er jo målrettet folk, som ikke bruger organiseret idræt. Og så tror vi også, at det vil kunne få folk til byen for at prøve den, siger Karl William Carlsen. Ballade gav positivt skub Parken fik et afgørende skub ud i virkeligheden efter de sidste års megen dårlig omtale af byen for en gruppe unges ballade. Nu skal byen, som mange holder af, gøres kendt for noget godt. - Det er dejligt, at vi får så stor en opbakning til det her. Vi havde ikke turdet regne med at få penge fra alle dem, som nu har givet. Vi glæder os til at komme i gang, siger formanden for borgerforeningen, Søren Bruun. Der er allerede kommet mange forslag til indretningen fra det firma, der skal sætte området i stand. Der er også lavet aftale med bike trial-folkene. En gruppe unge, som er meget dygtige til at håndtere cyklen på akrobatisk vis - om at de får øvebane i Bevægelsesparken. Så er der lidt ekstra at kigge på for besøgende. Tanken er også, at Rosenparken og dens besøgende skal kunne få udbytte af Bevægelsesparken. Hvordan man præcist vil samarbejde er ikke på plads endnu, men entusiasmen er også stor i Rosenparkens bestyrelse. Bevægelsesparken får tre dele. En familiedel, en forhindringsbane og et område med ekstremsport.