Thise

Bevaringsværdig skolebygning

Borgere efterlyser ideer til brug af gammel skole, som borgere ikke ønsker jævnet med jorden

Den gamle skolebygning er erklæret bevaringsværdig, men hvad skal den anvendes til? Foto: Bent Bach

Den gamle skolebygning er erklæret bevaringsværdig, men hvad skal den anvendes til? Foto: Bent Bach

THISE:- Den gamle skolebygning ved Thise Skole bør bevares. det mener byrådsmedlem Johannes Trudslev Pedersen (S), der vil kæmpe for at skolen ikke jævnes med jorden.

Han efterlyser gode ideer til anvendelse af bygningen, der er på 255 kvadratmeter foruden et uudnyttet loft. Bygningen er fra 1856.

Manna-Thise Lokalhistoriske arkiv er interesseret i at rykke ind i den gamle skole. I dag har arkivet til huse i Manna-Thise Multihus, men de lokaler, arkivet i dag råder over, kan benyttes til andre formål.

Johannes Trudslev Pedersen synes det er en dårlig idé, at Brønderslev Kommune vil jævne den gamle skole med jorden.

- Det er en flot og bestemt bevaringsværdig bygning, siger han. Bygningen skal have nyt gulv, og nogle vinduer skal skiftes, ligesom den skal isoleres. Men murværket er meget solidt.

I disse dage regner håndværkere på, hvad det vil koste at renovere bygningen som en slags borgerhus og til klubformål.

Johannes Trudslev Pedersen siger, at han vil kæmpe for, at de penge, det koster Brønderslev Kommune at rive skolen ned, i stedet bruges på renovering. Han mener, at det vil koste mellem 300.000 kr. og 400.000 kr.

- Når vi kender prisen for at renovere skolebygningen, kan vi begynde at søge fonde.

- Vi har set, at andre byer i området har fået penge til tilsvarende projekter - endda et millionbeløb, siger Johannes Trudslev Pedersen. Det gælder Ingstrup, Vrensted, Brændskov med mere.

Johannes Trudslev Pedersen mener ikke, at renoveringen kan ske på frivillig basis, som tilfældet har været med f.eks. klubhuset og andre lokale projekter.

- Vi kan ikke blive ved med at trække på de samme personer, siger han.

Johannes Trudslev Pedersen håber at få gåde ideer fra borgere inden et møde senere i marts, hvor fremtiden for skolebygningen skal afgøres.

Han understreger, at de aktiviteter, der eventuelt bliver i huset ikke må gå ud over de eksisterende lokaler - klubhus, forsamlingshus og multihus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.