Elsted

Bibelord i vintersol

Peter Hvidbergs have, hvor han formidlede det kristne budskab med bibelcitater og figurer, ligger der stadig som et fint fristed ved Stenbjergvej - selv om haven ikke bliver vedligeholdt som den blev engang

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

"Men den, som forarger een af disse smaa, som tro paa mig, ham var det bedre, at der var hængt en Møllesten om hans Hals, og han var sænket i Havets Dyb."

Haven blev et livsværk for Peter Hvidberg, der drev et husmandssted i Elsted mellem Sundby og Snedsted. Tilbage i 1940'erne havde han købt nogle tønder land og plantet det til med træer. Haven var fra starten tænkt som et sted, hvor Peter Hvidbjerg og hans familie kunne tage hen og nyde naturen. Han anlagde stier, såede blomsterbede og byggede stensætninger. Men også andre fik blik for det lille velplejede haveanlæg, der efterhånden blev et yndet udflugtsmål. Peter Hvidberg udvidede haven, så der blev plads til gæsterne. Og ideen om, at stedet kunne bruges til at formidle det kristne budskab, blev født. "Se, jeg kommer snart", var teksten på den første af de mere end hundrede sten, som Peter Hvidbjerg i årenes løb forsynede med bibelord. Han var personligt stærkt forankret i troen på Jesu genkomst, og om vinteren, når der ikke var så meget at lave i landbruget, byggede han stenkors og modeller af kirker og huse, der skulle illustrere lignelsen om at bygge sit hus på sand eller på klippegrund Haven blev efterhånden kendt som Bibelhaven i Elsted. Selv om der aldrig blev annonceret for stedet, kom der en strøm af turistbusser, fyldt med mennesker, der ville nyde det lille paradis og den medbragte kaffe. Og efter at den nye Stenbjergvej blev anlagt i 1970'erne, blev haven også kendt af tilfældigt forbipasserende trafikanter, for den kom nu til at ligge lige ved en rasteplads.