Danmark

Biblioteker tager kampen op med Spotify

Bibzoom bliver relanceret, så du ganske gratis kan lytte til mere end 10 millioner musiknumre på din computer.

Biblioteker tager kampen op med Spotify

På bibzoom.dk kan danskerne fremover nemt og gratis lytte til alt fra Medina til Mozart. Mere end 10 millioner numre er fra mandag til rådighed på den relancerede hjemmeside, der drives af de danske biblioteker.

De går dermed i direkte konkurrence med populære tjenester som Spotify og TDC Play, og målet med det relancerede Bibzoom er at give danskerne "fri, lige og lovlig" adgang til masser af digital musik samt at sikre udbredelsen og interessen for musik nationalt.

Man har længe kunnet låne cd'er på biblioteket, men med den relancerede hjemmeside og tilhørende mobilapp til Android-telefoner går musikformidlingen ind i en ny tidsalder uden ventetid.

- Det ville være i uoverensstemmelse med borgernes medievaner, hvis bibliotekernes musiktilbud alene bestod af musik-cd’er.

- Bibliotekerne skal nemlig ikke være museer, men hele tiden have for øje, hvor udviklingen går hen, så de kan møde borgerne, hvor de befinder sig, også teknologisk, siger Bibzooms formand, Morten Fogh, i en pressemeddelelse.

Flemming Munch er ansvarlig for relanceringen. Han har arbejdet med projektet i 12 måneder, og målet er, at det nye Bibzoom skal spille en betydelig rolle, når det gælder "musikalsk dannelse for børn, unge og ældre i Danmark".

- Danskerne besøger biblioteket mere end 36 millioner gange om året, men vi vil også gerne have fat i dem, som af den ene eller anden grund ikke alene efterspørger det fysiske biblioteks mange tilbud.

- Her ser vi Bibzoom som et væsentligt redskab. Vi er sat i verden for at medvirke til musikalsk og kulturel dannelse i bred forstand, og den opgave kan vi med det nye Bibzoom løfte på en meget bedre måde end hidtil, siger han.

/ritzau/