Bid for bid forsvinder

Finsensvej 20 bliver jævnet med jorden på ganske få dage

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jørgen S. Nielsen glæder sig over, at der var stort flertal for projektet, da beboerne skulle stemme - nemlig 86 for og kun seks imod. Foto: Kim Dahl Hansen

Seks lejligheder på Finsensvej forsvinder lige nu fra jordens overflade. Når ugen er omme, er der efterladt en bred åbning - og naboboligblokkene, der står tilbage, skal gennem en omfattende og gennemgribende renovering. Nedrivningen af opgangen begyndte i går midt formiddag. Forinden var lejlighederne tømt og kun de nøgne vægge stod tilbage. Endnu en opgang skal fjernes på Finsensvej for at åbne området op til omverdenen - og hermed bliver der gennemgang flere steder fra Finsensvej direkte til Niels Bohrs Plads. Nedrivningen af opgangen er kun en lille del af det store renoveringsprojekt, der omfatter Boligforeningen PMs afdeling 11. Et projekt der løber over fire år og beløber sig til 238 mio. kroner. Planen er, at hele projektet skal være færdigt ved udgangen af 2013. Fire nyrenoverede boligblokke er færdige - og 15. december står endnu en boligblok indflytningsklar i Knudsgade. - Det er et kanonløft til det her område, siger Jørgen S. Nielsen, der bor i afdelingen og er medlem af PMs bestyrelse og deltager i bygherremøderne. - Beboerne i området har taget godt imod projektet, men vi synes selvfølgelig alle, at det er lidt besværligt. Jeg har snakket med mange mennesker i hele byen, og de synes alle det ser rigtig, rigtig godt ud. - Det her er den største byggesag i Brønderslevs nyere historie, smiler Jørgen S. Nielsen. De første boligblokke i området blev opført for 40 år siden. Når projektet er fuldført er der forsvundet 106 boliger i området. Og hermed vil der være 265 lejligheder i afdeling 11 - vel at mærke tidssvarende og attraktive lejligheder. Reduktionen af lejligheder sker ved at rive hele eller dele af boligblokke ned - samtidig sker der også sammenlægning af lejligheder. - Og vi kommer desværre til at mangle mindre lejligheder - vi har i dag nogle helt ned til 50 kvadratmeter, erkender Jørgen S. Nielsen. Landsbyggefonden er med til at finansiere det store projekt, og herfra stilles der krav om, at der skal være lysindfald fra begge sider i boligerne. - Vi forsøgte at projektere med mindre boliger, men teknisk kunne det ikke lade sig gøre. Men vi har været heldige, at der har været nogle mindre lejligheder på Smalbyvej og i Risagergade og til en husleje, der er lav, fordi det er ældre byggeri, tilføjer Jørgen S. Nielsen.