Biden hæver flygtningeloft i USA til 62.500 efter kritik

Den tidligere regerings loft på 15.000 flygtninge årligt afspejler ikke USA's værdier, siger Joe Biden.

Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden ankom mandag med helikopter til Det Hvide Hus efter et besøg i Virginia.

Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden ankom mandag med helikopter til Det Hvide Hus efter et besøg i Virginia.

WASHINGTON D.C.: Joe Biden har genoplivet en plan om at hæve loftet for antallet af flygtninge, som hvert år får lov til at komme ind i USA, til 62.500.

Det fortæller den amerikanske præsident mandag.

Udmeldingen kommer, efter at Joe Biden har fået skarp kritik fra flere af sine demokratiske partifæller i Kongressen, fordi han stik imod et tidligere løfte valgte at fastholde USA's årlige flygtningekvote på 15.000.

I en erklæring udtaler Biden, at han ønsker at "gøre op med det historisk lave antal på 15.000, som blev fastsat af den tidligere administration, da det ikke afspejler USA's værdier som en nation, der byder flygtninge velkommen og støtter dem".

- Det er vigtigt allerede at handle i dag for at fjerne enhver tvivl blandt flygtninge overalt i verden. De har i forvejen lidt alt for meget og er spændte på, at deres nye liv begynder, siger Joe Biden.

Kort efter sin tiltrædelse som præsident i januar lovede Biden at hæve flygtningeloftet til 65.500.

Men godt to måneder senere overraskede han, da han pludselig vendte på en tallerken og sagde, at han ville fastholde antallet af flygtninge på samme rekordlave niveau som under forgængeren Donald Trump.

Biden siger mandag, at det er tvivlsomt, at USA vil være i stand til at byde 62.500 flygtninge velkommen inden udgangen af det nuværende budgetår, der slutter 30. september.

- Den triste sandhed er, at vi ikke når op på 62.500 i år. Vi arbejder så hurtigt, vi kan, for at rette op på den skade, der er blevet gjort de seneste fire år. Men det tager tid, siger Joe Biden.

Biden har angiveligt været bekymret for at lukke flere flygtninge ind i landet på et tidspunkt, hvor strømmen af latinamerikanske migranter er uhørt kraftig ved grænsen mellem Mexico og USA.

Donald Trump forsøgte i sine fire år som præsident at begrænse antallet af migranter til USA. Det lave antal flygtninge var en af måderne at gøre det på.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.