Danmark

Biers film udtaget til filmfest i Venedig

Instruktøren kalder udtagelsen af Den Skaldede Frisør eventyrlig og kunne ikke forestille sig en bedre åbning.

Biers film udtaget til filmfest i Venedig

Endnu engang får den danske instruktør Susanne Bier international omtale. Denne gang med sin nye film "Den Skaldede Frisør", der netop er udtaget til filmfestivalen i Venedig.

- Det er fantastisk. Venedig er jo verdens mest magiske by. Det kunne ikke være en mere magisk og eventyrlig åbning for filmen, som faktisk også er et lille eventyr, siger hun til Ritzau.

Hun mener, at danskere i lang tid ikke har været populære på filmfestivalen i Venedig, men at de på grund af en ny ledelse måske igen er interessante.

- Jeg har lige siddet og kigget på listen over de andre film, og jeg er jo kommet i meget, meget fint selskab. Det kunne ikke være bedre, siger den danske instruktør.

I kampen om Guldløven dyster hun mod blandt andre veteranerne Terrence Malick, der sidste år vandt Guldpalmen i Cannes, og Brian De Palma.

Susanne Bier har selv et bud på, hvorfor netop hendes film, som har Pierce Brosnan i en af hovedrollerne, er faldet i filmfestivalens smag.

- Filmen er et lille eventyr, som på en måde indeholder alle de drømme, vi har om vores hverdag, siger hun til Ritzau.

- Den handler om skæbner og om karakterer, som på en måde har en masse sorg i deres liv, men faktisk er den også meget sjov og varm. Det er sådan en film, hvor man griner lidt - men også fælder en tåre, beskriver instruktøren.

Selvom Susanne Bier tidligere har vundet en Oscar og priser og anerkendelse over hele verden, bliver turen til Venedig ikke ren rutine.

- Det er jo ikke sådan, at man tror, at man har sit på det tørre eller har regnet den ud af den grund. Jeg bliver i hvert fald lige nervøs hver gang. Så jeg skal nok få oparbejdet et vist mål af nervøsitet, når vi nærmer os.

- Nu er det første gang, den skal vises - og det bliver jo så i Venedig. Det er klart, at man tænker "Åh, kan de nu lide den?", siger Bier.

Venedig-festivalen hører sammen med festivalerne i Cannes og Berlin til de vigtigste i branchen og finder sted fra 29. august til 8. september 2012.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.