Biersted indvier naturlegeplads

BØRN: Biersted Landsbyråd inviterer til indvielse - legepladsen er klar med rullegræs, svævebane og masser af muligeder for leg

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Flemming Steen Thagaard og Henrik Skøtt arbejder i Biersted Landsbyråd for at skabe en attraktiv by. Foto: Bo Lehm Foto: Bo Lehm

Der er en festlig dag i sigte i Biersted lørdag 12. september. Her skal byens nye naturlegeplads indvies. Legeredskaberne har godt nok været der et stykke tid, men først for nylig er legepladsen blevet gjort færdig med rullegræs og en slidstærk bane af hybridgræs under svævebanen, så den nu er brugbar og fri for mudder.

Naturlegepladsen ligger i byens grønne kilde, som er et stort bynært grønt område med kælkebakke, shelters, bålhytte og rigtig god plads til at boltre sig på. Med naturlegepladsen får man endnu en god grund til at besøge den grønne kile, og folkene fra Biersted Landsbyråd, som står bag projektet, glæder sig over området.

- Det er byens park, fortæller Henrik Skøtt.

- Den bruges af skole, dagplejen, og de unge mennesker hænger ud her om aftenen, fortæller Flemming Steen Thagaard.

- Det er faktisk alle aldre, der bruger det, supplerer Henrik Skøtt.

Biersted Landsbyråd arbejder også for bosætning og håber, at den nye legeplads kan være med til at gøre byen attraktiv både for dem, der allerede bor der, og for folk, der overvejer at flytte til byen.

- For dem, der bor her, betyder det, at der sker noget, og for dem, der kunne tænke sig at flytte hertil og bygge på de nye byggegrunde lige ved siden af, så kan de også se, at der sker noget, forklarer Henrik Skøtt.

Der ligger 17 nyetablerede byggegrunde lige på den anden side af vejen overfor den grønne kile.

- Vi prøver at lave en børne- og ungevenlig by, fortæller Flemming Steen Thagaard, mens Henrik Skøtt bemærker, at Biersted er kommunens mest børnerige by set i forhold til antal indbyggere.

Landsbyrådet har fået støtte til naturlegepladsen fra en lang række lokale sponsorer, herunder Moseløbet, som i to år har givet deres overskud til projektet.

Der indgår også støtte fra en fond under EU.

Naturlegepladsen har i alt stået i 370.000 kroner.

Landbyrådet har haft et ønske om at etablere en legeplads siden 2012, hvor den grønne kile blev indviet.

Indvielsen 12. september begynder klokken 10, og på programmet er blandt andet en tale af Helle Bak Andreasen, formand for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, ligesom der er planer om, at man kan riste skumfiduser over bål med byens FDF’ere, som også er flittige brugere af området. Der bliver også forskellige andre aktiviteter for børn.

Der er flere planer under opsejling for at forbedre byens grønne område - næste projekt i støbeskeen er en motionssti, hvor man møder træningsredskaber undervejs.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.