Big data og robotter er blevet del af erhvervslivet

Hver anden danske virksomhed bruger avanceret teknologi som robotter, forbundne sensorer og big data.

Ritzau
Danske virksomheder har i høj grad taget moderne teknologi til sig. Foto: Søren Bidstrup (arkiv)/Ritzau Scanpix
Erhverv 3. september 2018 08:28

De danske virksomheder bruger i høj grad avanceret teknologi som satellitnavigation og robotter. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at mere end hver anden danske virksomhed, 54 procent, bruger de nye teknologier.

- Den mest udbredte teknologi er internetforbundne sensorer, som anvendes af hver tredje virksomhed.

- Teknologien bruges for eksempel i vareproduktionen eller til overvågning. 16 procent af virksomhederne bruger satellitbaserede tjenester, som omfatter brugen af signaler fra satellitter, eksempelvis.

- Big data analyseres i 14 procent af virksomhederne, og 10 procent anvender service- eller industrirobotter, skriver Danmarks Statistik om sin undersøgelse.

Tallene er del af rapporten "It-anvendelse i virksomheder", hvor Danmarks Statistik i foråret har spurt omkring 4000 selskaber, hvordan de bruger teknologi.

Undersøgelsen viser markante forskelle på, hvilke selskaber der bruger de nye teknologier. De største bruger dem klart mest, ikke mindst når det kommer til robotter.

- Der er stor forskel på anvendelsen af robotter mellem små og store virksomheder inden for industri.

- Mens der er industrirobotter i 30 procent af alle virksomheder i denne branche, så er andelen 22 procent blandt små virksomheder med 10-49 ansatte og hele 65 procent blandt de største virksomheder med mindst 250 ansatte, skriver Danmarks Statistik.

Set over en bred kam bruger 87 procent af store virksomheder de nye teknologier, mens tallet for små virksomheder er på 50 procent.

- 3D-print og kunstig intelligens er de mindst udbredte af de teknologier, der indgik i undersøgelsen. De anvendes kun af hver tyvende virksomhed, noterer Danmarks Statistik sig i undersøgelsen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...