Bil af banen under rallyløb: To er kvæstet

En chauffør og hans kortlæser er blevet kvæstet i et rally ved Gråsten i Sønderjylland.

Bil af banen under rallyløb: To er kvæstet

To rallykørere forulykkede lørdag eftermiddag i deres bil under et motorløb på vejene omkring den sønderjyske by Gråsten. De er fløjet til Odense Universitetshospital med alvorlige kvæstelser.

Mændene på 38 og 40 år, der var chauffør og kortlæser, mistede kontrollen med deres bil, så den kørte af vejbanen. Bilen ramte først et træ, hvilket fik den til at vælte og kure ind i et andet træ.

- Ulykken skete under en hastighedsprøve, der er en del af løbet, oplyser vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ulykken skete på Kobberholmvej ved Adsbøl nær Gråsten kort før klokken 14.30.

Løbet var et minirally arrangeret af Motor Sport Sønderjylland. Vejen var i anledning af motorløbet spærret for al anden trafik, og der var hverken tilskuere eller andre deltagere involveret i uheldet, oplyser Morten Alstrup fra løbsarrangørerne.

Bilen var forsynet med sikkerhedsbur og særlige sekspunkts sikkerhedsseler. Såvel køreren som hans medhjælper var iført køredragter og styrthjelme.

Ifølge Morten Alstrup har de to mænd pådraget sig brud og læsioner, men begge var efter uheldet ved fuld bevidsthed.

De er i to helikoptere blevet fløjet til traumecentret på Odense Universitetshospital, hvor de skal skannes efter ulykken.

Det er ifølge luftambulancechef Leif Wiuff fra Falck første gang, at den danske lægehelikopter fra Ringsted og lægehelikopteren fra Nibøl i Nordtyskland, der opererer på begge sider af den dansk-tyske grænse, henter kvæstede i samme ulykke.

Efter ulykken blev resten af rallyet aflyst.

- Det er sådan, at man fra løbsledelsen besluttede straks at standse motorløbet og sammenkalde alle deltagere og officials til en debriefing, siger Ivan Gohr Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.