Bil ramte kantsten og endte på taget

Naboerne er stærkt utilfredse med udformning af vej

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:En 25-årig mandlig bilist kom mandag umiddelbart før klokken 8.45 ud for et ganske voldsomt uheld på havnen i Nørresundby.

Ifølge vagtchef Michael Elkjær skete uheldet ud for adressen Mellem Broerne 15, hvor manden, der kommer fra Nørresundby, ramte kantstenen og derefter ”en lav jernstander”.

Ved uheldet tippede bilen rundt og landede på taget. Den uheldige bilist blev efterfølgende kørt til sygehuset med ”mulige skader på nakke og ryg”.

Uheld overrasker ikke

At den pågældende strækning var farlig overrasker ikke naboerne.

- Det kommer ikke bag på os, at der ville ske noget. Men at det skulle være så voldsomt, havde vi selvfølgelig ikke forestillet os.

Sådan lyder reaktionen fra 72-årige Inger Østergaard, der bor på vejen.

Mandag morgen var hun i gang med at lave juice i sit køkken, da hun pludselig hørte et gevaldigt brag fra gaden nedenfor.

Fra vinduet kunne hun se, hvordan en bil lå på taget, med smadret forrude.

- Vi kunne se, at der allerede var nogen dernede for at hjælpe, siger Inger Østergaard og fortæller, at bilisten angiveligt var blevet blændet af solen og derfor havde overset de fremskudte kantsten.

Fremskudte kantsten

Som man kan se på billederne, så er vejen konstrueret på en måde, så kantstenene flere steder er fremskudte - og det har længe undret beboerne.

- Der er parkering i den ene side af vejen, men den anden side burde bare være helt lige. Flere af os har været meget bekymrede over det, og vi har faktisk lige diskuteret det på et møde i vores beboerforening, fortæller Inger Østergaard.

- Når der bliver sne og glatføre, så havde vi set en risiko. Men vi havde ikke forestillet os, at der kunne ske noget allerede nu. Men det gjorde der så bare.

- Det er ikke optimalt, sådan som vejen er lavet, fastslår hun.

Inger Østergaard har tænkt sig at tage kontakt til Aalborg Kommune i håb om at få udformningen af vejen ændret.

- Ønsket var et stramt design

I Aalborg Kommune er det teamleder Niels Bresemann, der har været projektleder på ændringen af Mellem Broerne.

- Helt overordnet set så har der fra kommunens side været ønske om et stramt design i forhold til vejforløbet. Man ville have en tydelig markering af vejforløbet, så der er lavet en stram kant, som også skal være med til, at folk holder hastigheden nede, forklarer han.

Ifølge Niels Bresemann blev vejen taget i brug i foråret.

- Og vi har ikke tidligere observeret, at der skulle være problemer.

Foreløbig har Aalborg Kommune ikke modtaget henvendelser fra utilfredse naboer.

- Når henvendelsen kommer skal vi selvfølgelig lige kigge på det. Men de her hak er med til at gøre kørebane smallere, for at bilisterne bliver opmærksomme på at sætte hastigheden ned. Det er jo en havnefront med mange gående, cyklister og så videre, og derfor skal den ikke indbyde til hurtigkørsel.

- Men vi er altid parate til at gå i dialog, og vi vil også gerne se på, om der er nogle muligheder for at komme borgerne i møde, fastslår Niels Bresemann.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.