Bilbombe: Nægter drabsforsøg men erkender bombe

Den 42-årige tiltalte erkender, at han gemte en bombe i sin fætters bil, men nægter, at det var drabsforsøg.

Bilbombe: Nægter drabsforsøg men erkender bombe

Onsdag nægtede han alle forhold, men efter at have tænkt natten over erkendte en 42-årig mand torsdag, at det var ham, der lavede og gemte en bombe i sin fætters bil.

- Men det var absolut ikke meningen, at nogen skulle komme til skade, og der er jo heller ikke nogen personer i sagen, der er kommet til skade, siger forsvarsadvokat Anders Rohde til Ritzau.

Så selvom den 42-årige har erkendt sin skyld for handlingen, nægter han sig stadig skyldig i drabsforsøg.

- Det var ham selv, der her til morgen ønskede at komme med udtalelsen til retten, og han forklarede også, at formålet alene var at chokere den voksne fætter, siger Anders Rohde.

Den 42-årige forklarede også i retten, at han selv blev meget chokeret, da han, efter bomben sprang, erfarede, at der var en lille pige med i bilen. Netop hans 33-årige fætters datter, der kun var tre år på det tidspunkt.

Angeren overfor den nu fireårige pige var især vigtig for den tiltalte at understrege i retten i Randers torsdag, meddeler advokaten.

- Men han nægter sig stadig skyldig i drabsforsøg, og der var jo heller ikke nogen, der kom til skade, understreger Anders Rohde.

Selvom bomben var kraftig nok til at sprænge vinduerne ud på bilen og efterlade en stor bule, slap fætteren med sin datter fra eksplosionen uden skader.

Ud over drabsforsøg er den 42-årige tiltalt for at overtræde straffelovens paragraf om våben og eksplosivstoffer.

Et muligt motiv for bomberne kan ifølge anklageren være hævn. Den 33-årige fætter er nemlig tidligere frikendt for et seksuelt overgreb mod den 42-åriges kone.

Hændelsen skete ifølge ekstrabladet.dk til en fest, hvor den 42-åriges kone var for beruset til at gøre modstand mod den 33-åriges tilnærmelser, og denne hændelse skulle have startet det dårlige forhold mellem de to fætre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.