Bilejere opfordres til lovbrud

Forkert vejledning hos autoforhandlerne koster dyrt

Helt spe­ci­el­le be­tin­gel­ser skal være op­fyldt, hvis eje­ren skal slip­pe med halv af­gift for en bil på gule pla­der.

Helt spe­ci­el­le be­tin­gel­ser skal være op­fyldt, hvis eje­ren skal slip­pe med halv af­gift for en bil på gule pla­der.

Mange bilejere risikerer en regning fra Skat, fordi deres autoforhandler har givet forkert råd om brug af en bil på gule plader. Når man køber en gulpladebil, skal man på en tro- og love-erklæring krydse af, hvordan bilen vil blive anvendt. - Tilsyneladende har autoforhandlerne sagt til rigtigt mange mennesker, at de kan krydse af for ¿delvis erhvervsmæssig benyttelse¿ og dermed slippe med halv afgift, hvis de blot en gang imellem benytter bilen for deres arbejdsgiver. Altså hvis de får udbetalt kørselsgodtgørelse af arbejdsgiveren. Det er helt forkert, advarer afdelingsleder Erik Biegel fra Skattecenter Hjørring. Mange fejl Billedet af den forkerte rådgivning tegner sig, efter at skattecentret er begyndt at kontrollere gulpladebilerne. - Vi ser mange fejl og folk henviser til den rådgivning, de har modtaget hos bilforhandlerne, fortæller han. Afgiften for privat benyttelse af biler på gule plader - også kaldet misundelsesafgiften - beregnes ud fra tro- og love-erklæringen. Der er tre muligheder for afkrydsning. ] Bilen benyttes udelukkende privat. 5040 kroner i årlig afgift. ] Bilen benyttes delvist til erhverv. Halv afgift - 2520 kr. i årligt. ] Udelukkende erhvervsmæssig anvendelse, 0 kr. i afgift. - Halv afgift forudsætter, at begge følgende betingelser være opfyldt, forklarer Erik Biegel: ] Bilen anvendes til udførelse af arbejdsopgaver for ansættelsesstedet. Det vil sige, at arbejdsgiveren kræver, at lønmodtageren selv stiller bilen til rådighed ¿ typisk igennem ansættelseskontrakten. ] Arbejdsopgaverne gør det nødvendigt, at kørslen udføres med varebil og ikke kan udføres med en personbil. - Det er de jo meget sjældent. Langt det meste kørsel kan jo foretages i en hvilken som helst bil, konstaterer Erik Biegel. Han oplever, at folk føler sig ilde tilpas ved at blive taget i et lovbrud, som de ikke vidste, de begik. Bøden første gang er på nogle hundrede kroner. Han opfordrer bilejere, der kan se, at de ikke opfylder kravene til halv afgift, om at få omregistreret bilen. Skattecenter Hjørring skrev op til weekenden til samtlige autoforhandlere i området for at gøre reglerne helt klart for dem.