Biler for millioner

100 til BMW-træf hos importør af BMW-biler

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISE:Biler for adskillige millioner kroner var forleden linet op hos Tofthandel ved Thise. Det var BMW Club Danmark, der lagde turen forbi.

Tofthandel, der har eksisteret siden 2001, har siden 2007 solgt brugte biler, specielt BMW, der importeres fra Tyskland.

De 100 BMW-entusiaster, der kom fra hele landet, besøgte også nogle af landsdelens seværdigheder, blandt andet Blokhus og Børglum Kloster. Der blev spist frokost på Futten i Blokhus. Der blev lagt mærke til kortegen af BMW’er, der kørte på de nordjyske veje.

Jens Toft, der driver Tofthandel, sælger årligt 120-130 biler, som han hovedsageligt importerer fra Tyskland. Han skaffer også Jaguar, Landrover og Mini.

Det begyndte i 2001 i det små, men siden 2007 har handelen taget fart.

- Ideen er, at kunden bestiller en bil, som han ønsker, og jeg finder den så, og får den sat på danske plader, fortæller Jens Toft.

Han har en række kontakter i Tyskland, men bilerne hentes ikke et bestemt sted, men over en stor del af Tyskland.

- En BMW, der som ny koster omkring én million kroner på gaden i Danmark, kan, når de første dyre kilometer er skrællet af, kan en bil på typisk tre år erhverves for mellem 300.000 kr. og 500.000 kr. Ja helt ned til 100.000 kr. kan man blive BMW-ejer. De tyske BMW’er er populære, fordi de har mere udstyr end de danske.

Jens Toft har været på kursus, så han er i stand til at vurdere bilerne, og betale den afgift, der skal betales til Skat, for at en bil kan komme på danske plader.

- Skat fører kontrol, men jeg har altid ramt rigtigt, siger en tilfreds Jens Toft. Man får en vis erfaring, og afgiften afhænger af blandt andet udstyr.

Selv om han er uddannet pladesmed, køber han ikke skadede biler.

- Dem jeg køber, skal være i en god stand, siger han.

Han har valgt at koncentrere sig om BMW, fordi der ikke er de store reparationer på dette bilmærke. Hovedparten af de klargjorte biler kommer til at køre på Sjælland.

Thorvald Kirk fra Stenum er en typisk kunde. Han har en BMW E90’er.

- Én gang BMW, altid BMW, siger Thorvald Kirke, der er medlem af BMW Club Danmark. Som ung havde han en BMW, og nu, hvor der kun er ét hjemmeboende barn, er der igen blevet råd til at anskaffe en BMW.

Jens Toft etablerede sig i 2001 på en nedlagt landbrugsejendom. Det begyndte med et mindre værksted. Det blev i 2007 omdannet til udstilling, og der blev indrettet et nyt klargøringsværksted.

Selv om Tofthandel ligger langt fra alfarvej, kan kunderne finde ham. Vejen til firmaet går gennem smalle, snoede veje gennem de naturskønne Thise Bakker.

Ja, Jens Toft kører selv BMW, en 320’er.

- Det sker at jeg sælger min egen bil, men så finder jeg en anden, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden