Biler og nostalgi

Lloyd, Zephyr og Prinz stjal billedet i Als

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

En af gangsternes foretrukne i forbudstidens Amerika. Med det brede trinbræt var der på begge sider plads til et par gangstere med maskingeværer. Foto: Ejlif Rasmussen

ALS:Mange af de unge mennesker, der ved frokosttid søndag slog et smut indenom parkeringspladserne i Als midtby, måtte give fortabt. De stod overfor bilmærker, de aldrig havde set eller hørt om. Der var Lloyd, Zephyr Fairlane, Prinz og andre, hvor produktionen for længst er ophørt.

Men de, der havde lyst, fik en ordentligt bilsnak med medlemmer af Dansk Vintage Motorklub, der luftede deres rariteter på de østhimmerlandske landeveje og gjorde frokostophold ved Als kro.
Her var der afsat en god times tid, så de mange nysgerrige og bilejerne i fred og ro kunne sparke dæk.
Et halvt hundrede veteranbiler var på farten. De lagde ud først på formiddagen fra Orkideen ved Assens, hvorfra turen gik til Hadsund og via Solbjerg og Øster Hurup til Als, hvor man nåede ved 12-tiden.
Pladsen på kroens parkeringsplads kunne ikke rumme de mange biler, hvoraf nogle ”amerikanere” fyldte langt mere end parkeringsbåsene, men så tog man et par andre pladser ved sparekassebygningen og skolen i anvendelse, så man kunne komme til og fra uden at få ridser i de velpolerede overflader.
Fra Als kørte man til Færgekroen på Hadsund Syd, hvor man sluttede det ottende Mariagerløb med en kop kaffe og en ny mulighed for, at publikum kunne få et indblik i fortidens bilproduktion.
Fra den gang, man kunne kende forskel på mærkerne og inden Østen begyndte at fylde op på de danske landeveje.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.