Bilgigant sagsøges efter skuespillers død

Skuespilleren Anton Jeltjin blev mast op mod en mur af en biltype, som Fiat har tilbagekaldt på grund af fejl.

Forældrene til den afdøde Hollywood-skuespiller Anton Jeltjin sagsøger nu Fiat Chrysler for at være skyld i den unge skuespillers død. Det oplyser parrets advokat ifølge Reuters.

Den unge skuespiller, der blandt andet var kendt for at spille Ensign Chekov i genindspilningen af "Star Trek"-filmene, døde i juni i sit hjem i Californien. Han blev mast op mod en mur, da hans parkerede bil trillede ned ad indkørslen og ind i ham.

Jeltjins forældre, Viktor og Irina, vil ifølge Reuters sagsøge både Fiat Chrysler og bilkæden Autonation samt ZF North America, der har fremstillet bilens gearsystem. Det vil parrets advokat, Gary Dordick, fremlægge på et pressemøde tirsdag morgen lokal tid.

Bilen - en Jeep Grand Cherokee - var blevet tilbagekaldt til eftersyn af producenten Fiat Chrysler i 2015.

I alt blev over 1,1 million biler kaldt tilbage på globalt plan, fordi der var fare for, at de kunne begynde at køre eller trille, når chaufføren var stået ud.

Fejlen i bilen er blevet sat i forbindelse med mindst 41 registrerede ulykker med personskader, 212 sammenstød og over 300 forsikringsskader.

Bilproducenten har sagt, at den håber at kunne løse problemet permanent inden udgangen af fjerde kvartal.

Fiat Chryslers talsmand, Eric Mayne, har tidligere sagt, at bilproducenten vil iværksætte en grundig undersøgelse af episoden.

- Det er for tidligt at sige, hvad der var årsag til ulykken, sagde han efter skuespillerens død i juni.

Anton Jeltjin blev født i Rusland. Hans forældre emigrerede til USA, da han var seks måneder gammel.

Ud over "Star Trek"-filmene har Jeltjin spillet med i filmene "Alpha Dog", "Terminator Salvation" og "Charlie Bartlett".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.