Bilimportører skuffet over droppet reform af bilafgifter

De danske bilimportører kritiserer regeringen for at droppe den bebudede omlægning af bilafgifterne.

Kritikken fortsætter med at hagle ned over regeringen efter, at skatteminister Benny Engelbrecht (S) i sidste uge pludselig meddelte, at regeringen alligevel ikke vil gennemføre en reform af bilafgifterne sådan, som det ellers er lovet i regeringsgrundlaget.

I weekenden var det partier til både højre og venstre for regeringen, der revsede den droppede afgift-omlægning. Og nu er det så De Danske Bilimportører, der er ude med riven.

Det sker forud for et samråd med skatteministeren i Folketinget om bilafgifterne tirsdag.

- Vi synes, det er yderst problematisk, at der ikke er blevet handlet på dette område, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

- Den nuværende registreringsafgift beskatter bilens værdi med op til 180 procent. Det er skidt af den simple grund, at afgiften dermed gør al ny teknologi dyrere for forbrugerne, siger han.

Skatteministeren sagde i sidste uge til Altinget, at regeringen opgiver reformen af bilafgifterne inden det kommende folketingsvalg. Han mener ikke, at der kan landes en bred politisk aftale, sagde han blandt andet.

Men helt at tage reformen af bordet kan få Danmark til at sakke bagud, når det gælder udviklingen af miljøvenlig teknologi, fastslår bilimportørerne:

- Danmark risikerer at halte langt bag efter andre lande, fordi vi ikke har fået indført en intelligent bilafgift.

- Hvis ikke vi får omlagt registreringsafgiften, vil ny miljøvenlig teknologi som Hybridbiler og Plug-In biler have meget svært ved at finde indpas på det danske marked, da de vil blive alt for dyre, siger Gunni Mikkelsen til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.