Brønderslev

Bilister har sat farten op

Hastighedsmålinger viser, at fjernelse af vejbump har øget farten

Arkivfoto: Henrik Louis

Arkivfoto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Bilisterne har trådt lidt mere på speederen de fleste steder i Brønderslev Kommune, efter at vejbump er fjernet.

Det har færdselssikkerhedsudvalget konstateret, efter hastighedsmålinger i Asaa og Manna.

I Manna har en mor, Bente Aggerholm, kontaktet Brønderslev Kommune.

- Jeg er en meget bekymret mor til en cyklende pige på 11 år og en dreng på 9 år, hedder det i henvendelsen fra Bente Aggerholm.

- Bumpene blev fjernet samtidig med, at Jens Thisevej er blevet asfalteret.

Kørt uhyggeligt stærkt

Bente Aggerholm peger på, at der i den vestlige del af Manna ikke er nogen hastighedsbegrænsende foranstaltninger.

- Jeg konstaterer hver dag ved selvsyn, at der bliver kørt uhyggeligt stærkt netop på den strækning, hvor flere skolebørn skal krydse vejen.

Bente Aggerholm efterlyser en forklaring på, hvorfor vejbumpene er fjernet, og hun vil gerne vide, om der er andre planer for hastighedsbegrænsninger.

- Vi forældre skal lade vore børn cykle. Og børnene vil gerne. Men tør vi lade dem cykle? Lyder det fra Bente Aggerholm.

Færdselssikkerhedsudvalget lægger op til, at der udarbejdes skitseforslag til fartdæmpning på Strandvejen i Asaa og på Bredningen i Manna, samt at der bliver udført nye hastighedsmålinger på Sæbyvej i Asaa omkring byzonegrænsen.

Asfaltbump er effektive

Embedsmændene mener, at der for at afhjælpe borgernes utryghed, sendes en opfordring til politiet om at sætte fokus på hastigheden på indfaldsvejene, ved hjælp af kontroller med de nye fotovogne.

Brønderslev Kommune vil fremadrettet også foretage trafikmålinger på indfaldsvejene i forbindelse med konkrete borger-henvendelser om utryghed, og resultaterne af disse målinger skal videregives til politiet.

Erfaringerne fra embedsmændene er, at asfaltbump i dag er den mest effektive hastighedsdæmper på indfalds- og trafikveje.

Hastighedsdæmpning ved hjælp af hellechikaner, virker kun fartdæmpende på den tunge trafik, da hellernes placering skal dimensioneres til de store køretøjer.

Som et alternativ til vejbump med mere har Nordjyllands Politi indkøbt 10 nye fotovogne. Disse fotovogne skal være med til at ændre trafikanternes adfærd, især dem, der kører for stærkt. Målet er at højne trafiksikkerheden samt at minimere antallet af dræbte og tilskadekomne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.