Bilister skal have bedre informationer ved tunnel

Vejdirektoratet arbejder på at forbedre informationstavler ved Limfjordstunnellen

Det intelligente trafiksystem skal oplyse bilisterne bedre om trafikforholdene, erkender Vejdirektoratet. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Det intelligente trafiksystem skal oplyse bilisterne bedre om trafikforholdene, erkender Vejdirektoratet. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Vejdirektoratet arbejder løbende på at forbedre det intelligente trafiksystem ved Limfjordstunellen. Men der er stadig plads til forbedringer. Det erkender Vejdirektoratet efter et driftsmøde, hvor forholdene ved tunnellen blev drøftet.

Adskillige gange om året holder bilister i kø ved Limfjordstunnellen, fordi der er sket uheld i eller ved tunnellen. For at undgå nogle af de trafikale problemer ved tunnellen blev et nyt intelligent trafiksystem taget i brug for et års tid siden.
Systemet betyder, at bilister får beskeder på informations- og hastighedstavler, så de kan være opmærksomme på, hvad der venter den længere fremme på E45.

Berettiget kritik

Gennem det seneste års tid har der været kritik af systemet, fordi mange af informationerne på tavlerne har været misvisende. Og kritikken var været berettiget, erkender afdelingsleder Vagn Lynggaard Bech fra Vejdirektoratet. Han påpeger dog samtidig, at systemet bliver bedre og bedre.

- Der har været indkøringsvanskeligheder. Specielt i begyndelsen var tavlerne engang imellem misvisende. Men problemerne er ved at være løst. Vi arbejder hele tiden på at de data, vi sender ud til tavlerne, viser de rigtige hastigheder, siger Vagn Lynggaard Bech.
Det intelligente trafiksystem er på trods af startvanskelighederne et godt redskab, mener direktoratet.
- Vi forsøger hele tiden at trimme systemet, og det kan stadig forbedres en lille smule. Vi forsøger at gøre det bedst muligt, siger Vagn Lynggaard Bech.

Mere opmærksomme bilister

Men de elektroniske tavler kan ikke alene afhjælpe problemerne ved tunnellen. Det er også op til bilisterne at køre hensigtsmæssigt, så mange af uheldene kan forhindres.
- Vi opfordrer stærkt folk til at holde afstand til hinanden og orientere sig ordentligt ved vognbaneskift, siger Vagn Lynggaard Bech.
Politiet har også tidligere konkluderet, at manglende agtpågivenhed ved vognbaneskift og kørsel for tæt på bilisterne foran er årsagen til mange af uheldene i Limfjordstunnellen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.