Billetter til Macron-besøg blev revet væk på to minutter

600 billetter til at overvære debat med Emmanuel Macron i København blev udsolgt på rekordtid.

Når Frankrigs præsident Emmanuel Macron besøger Danmark i næste uge, skal han deltage i en debat med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Den Sorte Diamant i København. Foto: Yann Coatsaliou/arkiv/Ritzau Scanpix

Når Frankrigs præsident Emmanuel Macron besøger Danmark i næste uge, skal han deltage i en debat med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Den Sorte Diamant i København. Foto: Yann Coatsaliou/arkiv/Ritzau Scanpix

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har vist sig at være meget populær blandt danskere. Det ses allerede forud for præsidentens besøg i Danmark i næste uge.

To minutter efter, at gratis billetter til en debat mellem præsidenten og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om Europas fremtid, var frigivet, var de revet væk. Det skriver Jyllands-Posten.

Tirsdag afholdes debatten i Den Sorte Diamant (Det Kongelige Bibliotek, red.), og det har slået alt, man nogensinde har oplevet, siger kulturproducent hos Det Kongelige Bibliotek Lise Bach Hansen til Jyllands-Posten.

- Dem, der kommer tættest på, er måske Haruki Murakami eller Jonathan Safran Foer (forfattere, red.), hvor begge arrangementer blev udsolgt på mellem fem og otte minutter, siger hun.

Ifølge Jyllands-Posten består ventelisten nu af omkring 1600 studerende og 900 ikkestuderende, der ønsker at se præsidenten.

Når Emmanuel Macron ankommer til Danmark tirsdag sammen med sine kone Brigitte Macron, er det dronning Margrethe, der er vært for besøget.

På et pressemøde på Château de Cayx torsdag den 16. august fortalte dronningen, at når den franske præsident ankommer, så er det noget helt særligt.

- Frankrig er min mands land, og jeg føler mig selv knyttet til landet. På den måde siger det én noget helt andet, sagde dronningen.

Det er første gang siden 1982, at en fransk præsident kommer på statsbesøg i Danmark.

Emmanuel Macron blev født den 21. december 1977 i Amiens i det nordlige Frankrig.

Han har arbejdet som rådgiver for Frankrigs daværende præsident, François Hollande, og som økonomiminister for Hollandes regering.

I april 2016 dannede han bevægelsen "En Marche!" ("Fremad!"), og den 7. maj 2017 blev han valgt som Frankrigs præsident.

Emmanuel Macron er i Danmark den 28. og 29. august.

Ud over debatten i Den Sorte Diamant skal Emmanuel Macron sammen med sin kone deltage ved en række officielle arrangementer med det danske kongehus og repræsentanter for den danske regering og Folketinget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.