Billige vikarer kan blive dyrt

Det kan blive en rigtig dyr affære at tage imod billige tilbud fra dansk/baltiske vikarbureauer

Det kan blive en rigtig dyr affære at indgå en aftale med billige baltiske vikarbureauer, advarer byggeribranchen. Der er nemlig risiko for, at man som arbejdsgiver risikerer at få en efterregning på grund af for lavt lønniveau. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Det kan blive en rigtig dyr affære at indgå en aftale med billige baltiske vikarbureauer, advarer byggeribranchen. Der er nemlig risiko for, at man som arbejdsgiver risikerer at få en efterregning på grund af for lavt lønniveau. Arkivfoto: Henrik Bo Pressefotograf Henrik Bo

DANMARK:Et vikarbureau kører i øjeblikket med, hvad der ligner noget af et slagtilbud i Nordjylland og Sydjylland.

Entreprenører kan hyre vikarer til 90 kroner i timen plus moms.
Men tilbuddet fra det dansk/baltiske firma Baltic Workforce kan hurtigt udvikle sig til en dyr affære, hvis entreprenører og håndværkere gør brug af det, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Risikerer efterbetaling

Timeprisen ligger nemlig langt under de danske mindstelønninger, og dermed kan virksomhederne, der gør brug af tilbuddet og hyrer de billige vikarer, nemlig ende i en faglig voldgift.

Her vil fagbevægelsen kræve efterbetaling af de firmaer, som hyrer vikarerne hos Baltic Workforce, lyder det i en skarp advarsel fra Dansk Byggeri.
- Derfor kan timeprisen på 90 kroner risikere at blive både dyr og besværlig, og vi ser os nødsaget til at gøre de lokale arbejdsgivere opmærksom på den risiko, de løber for efterbetaling, hvis de benytter sig af sådanne tilbud, siger afdelingschef Thorsten Wilstrup fra Dansk Byggeris arbejdsgiversekretariat.

Medhold i flere sager

BAT-kartellet bekræfter, at fagbevægelsen med succes har ført en række voldgiftssager på området.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Baltic Workforce.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.