Billigere boliger på vej til de unge

Hvis to studerende deler en af de 102 nye lejligheder kommer huslejen ned på 1700 kr.

Jesper Schouenborg
Sådan kommer de 102 ungdomsboliger til at tage sig ud på Nørresundby Havn Øst. Illustration: C.F. Møller
23. juni 2015 15:58 - Opdateret 23. juni 2015 16:13

NØRRESUNDBY: Selvom 102 kommende ungdomsboliger ligger ud til Limfjorden og tæt på bylivet, så bliver de også et billigere boligtilbud til de unge

Det er samtidig første skud på stammen i det boligprogram, der løber fra 2016 til 2018, som blev vedtaget ved sidste års budgetforlig, og som omfatter 1500 ungdomsboliger og 250 familieboliger. Dengang pointerede forligspartierne, at der skulle bygges billigere boliger. Det er Nørresundby Boligselskab, der står bag byggeriet af boligerne, der indrettes, så de vil kunne bruges af to studerende med fælles køkken/bad. Men lejlighederne på 49 kvadratmeter vil også kunne bruges som en toværelses lejlighed for et par.

Bebyggelsen består af to bygninger i henholdsvis seks og ti etager, som opføres i år. I stueetagerne indrettes erhvervslokaler og cykelparkering

Jens Toft-Nielsen (SF) glædede sig på det seneste byrådsmøde over, at boligselskaberne har lyttet til de politiske signaler med hensyn til ungdomsboliger med en billigere husleje til de unge, der ikke er i stand til at betaler mange tusind kroner for en studielejlighed.

- Det er faktisk sådan, at huslejen kommer helt ned på 1700 kr. pr. måned. Jeg synes faktisk, at det er rigtigt positivt, sagde Jens Toft-Nielsen med henvisning til, at huslejen på 3438 kr. for lejligheden kommer ned på det halve, hvis man deler lejligheden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...