Billigere fjernvarme fra 1. juli

Prisen på fjernvarme falder igen og Frederikshavn Forsyning er nu under landsgennemsnittet

Brian Pedersen (F) - Vi er på rette spor. Det var en god forretning at købe kraftvarmeværket af DONG.

Brian Pedersen (F) - Vi er på rette spor. Det var en god forretning at købe kraftvarmeværket af DONG.

FREDERIKSHAVN:1. januar overtog Frederikshavn Forsyning det affaldsfyrede kraftvarmeværk på Vendsysselvej vest for Frederikshavn - og det kommer nu borgerne til gode.Prisen på fjernvarme sættes 1. juli ned fra 536 kr. til 498 kr. For et år siden faldt prisen første gang, fra 636 kr. til 536 kr., og fra at have haft nogle af de dyreste priser i Danmark, er Frederikshavn Kommune nu under landsgennemsnittet. Det oplyste formanden for Frederikshavn Forsyning, byrådsmedlem Brian Pedersen (F) på Forsyningens generalforsamling onsdag.

Sammenlignelige kommuner

Erik Sørensen (S) efterlyste en rangliste over priserne på fjernvarme i landets kommuner, så det bliver let at sammenligne med nabokommunerne.NORDJYSKE har tidligere beskrevet, hvordan rammevilkårene for Hotel Jutlandia ville være cirka en halv mio. kr. bedre, hvis hotellet lå i Nørresundby, men ifølge Brian Pedersen bliver Frederikshavn Kommune aldrig i stand til at konkurrere på prisen med Aalborg Kommune. Her er fjernvarmeprisen i bund. Forklaringen er overskudsvarmen fra cementfabrikken, som nu ledes ind i fjernvarmeforsyningen.

Mindre gæld

Det er de seneste år lykkedes at reducere Frederikshavn Forsynings gæld med cirka 200 mio. kr.Gælden toppede for få år siden med et minus på cirka 600 mio. kr., men er nu barberet ned til 400 mio. kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.