Billigere kinesisk valuta luner i kassen hos Mærsk

Billigere kinesiske valuta får varer til at strømme ud af Asien til Europa og USA. Det er godt for Mærsk.

De seneste dages nedskrivning af den kinesiske valuta kommer den danske rederigigant A.P. Møller- Mærsk til gode.

Topchefen i Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, ser en positiv påvirkning på koncernens shippingaktiviteter fra de seneste dages kinesiske devalueringer.

Billigere kinesisk valuta vil nemlig understøtte varestrømmene ud af Asien til de store markeder i Europa og USA, siger Nils Smedegaard Andersen på en presse-telekonference efter A.P. Møller- Mærsk s-regnskabet for andet kvartal ifølge Ritzau Finans.

- Vi så en opbremsning i Kina specielt i første kvartal, mens der i andet kvartal faktisk har været tegn på en lidt hurtigere vækst. Den kinesiske regering har så fundet det rigtigt at gribe ind og devaluere for at gøre kinesisk eksport mere konkurrencedygtig.

- Det opfatter vi sådan set som positivt for os, for vores forretning i Maersk Line er jo at transportere varer fra Asien, fra konkurrencedygtige produktionssteder, til de store markeder i Vesteuropa og USA, siger Nils Smedegaard Andersen.

For tredje dag i træk valgte Kinas centralbank, Peoples Bank of China, torsdag at nedskrive landets møntfod, yuan, i forhold til den amerikanske dollar.

Denne gang er yuans referencekurs over for dollar ændret med 1,1 procent til 6,4010 yuan per dollar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.