Billund får igen fly til og fra København

Billund har stået uden flyafgange til København, siden Cimber Sterling gik konkurs. Nu lukker SAS hullet.

Billund får igen fly til og fra København

Billund har været uden flyruter til København, siden Cimber Sterlings krak, som betød en lukning af ruten mellem den jyske by og hovedstaden. Men nu kan de flyrejsende igen flyve direkte mellem de to byer.

Det kan de, fordi SAS nu genåbner ruten Billund-København, meddeler luftfartsselskabet. Fra midt i august sætter SAS fly ind mellem de to byer.

- Alt for mange rejsende fra Jylland har stået i en rigtig ærgerlig situation efter Cimber Sterling ikke længere flyver. Her har Billund-ruterne blandt andet været et stort ønske, som vi nu kan indfri, siger Per Møller Jensen, marketingsdirektør i SAS.

Det er Cimber A/S, der købte dele af resterne af Cimber Sterling, der kommer til at flyve på ruten for SAS med fly, som har plads til 66 passagerer. Der kommer fem daglige afgange på hverdage og to til tre i weekenderne.

Samtidig udvider SAS på ruter fra Aalborg og Aarhus til København. Fra september kan de flyrejsende fra Aarhus se frem til op til syv daglige tur-retur flyvninger og fra Aalborg drejer det sig om ni.

- Vi øger med 34 afgange på begge ruter, og det er rigtig passende i forhold til det behov og den efterspørgsel, vi oplever, siger Per Møller Jensen.

Også Bornholm og Sønderborg vil omfattet af SAS' indenrigsplaner. Lige nu flyver det lille selskab Danish Air Transport, DAT, på ruterne - og i starten af juli vil de to flyselskaber være parat med et nyt samarbejde:

- Løsningen kommer til at opretholde de vigtige feederruter til Københavns Lufthavn og dermed sikre kunderne adgang til SAS’ store netværk ud i verden, siger Per Møller Jensen i en meddelelse om udvidelserne.

/ritzau/