Bilsalg: Leasingmarkedet faldt drastisk med ny afgift

Andelen af privatleasede biler faldt i årets sidste måneder til det halve

Peugeot blev årets mest solgte bil i 2017. Foto: Peugeot
Bilhandel 10. januar 2018 10:38

HELE LANDET: Danmarks nye registreringsafgift gik hårdt ud over privatbilisternes lyst til leasing i den sidste del af 2017. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som bilforhandlerne, værkstederne og autolakerernes brancheorganisation, AutoBranchen Danmark, har samlet op.

Dagbladet Politiken afslørede i slutningen af august 2017, at en ny registreringsafgift var på vej. Forhandlingerne blev nærmest ført i pressen, og med ét slag var bilmarkedet usikkert.

Det betød, at andelen af privatleasede biler i forhold til samme periode året før, faldt med 45 procent i oktober, 50 procent i november og 46 procent i december.

- Der er ting i den nye registreringsafgift som ikke er hensigtsmæssige, men det er overordentligt positivt, at der nu er kommet nogenlunde fair konkurrencevilkår på markedet, siger Gitte Seeberg, der er adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Efter et voldsomt dyk i sensommeren kom erhvervsleasing til gengæld tilbage på niveau i årets sidste to måneder.

Samlet for året faldt andelen af leasede biler med 2 procent. De nye regler for leasingbiler har gjort leasingmarkedet mindre attraktivt blandt private, mens det for virksomhederne allerede i november blev attraktivt igen at lease biler.

Salget af nye biler led også et knæk - det første i en årrække og formentlig en følge af finanslovsforhandlingerne. Helt op til de lækkede finanslovsforhandlinger havde salgstallene ellers tydet på endnu et rekordstort bilsalg i Danmark.

I alt blev der solgt 221.492 nye biler i Danmark i 2017. Det er 0,4 procent færre end i 2016.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...