Bilsalget er eksploderet

Jobmagneten Aalborg bestemmer, hvor stor en andel af nordjyske familier, der har mindst én bil

Birgitte Bové
Bankdirektør Mikael Jakobsen oplever en stærkt stigende interesse for at låne til en lille bil nummer to. Hans egen familie har også to biler til rådighed: Denne Volkswagen Passat - og en mindre model. Foto: Peter Broen
Nordjylland 18. september 2016 09:07

NORDJYLLAND: Sig mig, hvor du bor, og jeg skal sige dig, hvor sandsynligt det er, at du har en bil til rådighed.

Den melding er nem at give, hvis man trækker på tal fra Danmarks Statistik for, hvordan andelen af familier med en eller flere biler fordeler sig mellem de nordjyske kommuner.

Her er der markante forskelle fra Aalborg Kommunes 56 procent, hvor mange kan nå frem med bus eller cykel, til en stor pendlerkommune som Rebild, hvor tæt ved 79 procent af familierne har mindst en bil i garagen.

I toppen ligger desuden Jammerbugt, Brønderslev og Vesthimmerlands kommuner med andele på 75, 73 og knap 73 procent.

- Andelen af familier med bil er markant størst i de kommuner, der grænser op til Aalborg Kommune. Det skyldes især, at rigtig mange her pendler til og fra arbejdspladser i Aalborg, siger direktør i Nordjyske Bank Mikael Jakobsen.

Interessen for billån vokser

Banken oplever en markant øget interesse for billån, hvilket passer godt med, at der det seneste år er solgt 219.000 nye biler i Danmark

Det er et antal, der slår alle tidligere rekorder.

I første halvår af 2016 blev der nyregistreret 116.745 biler, og det er væsentlig flere end for bare fem år siden, hvor nysalget lå på under 84.000 biler.

- Vi oplever i øjeblikket et stigende antal forespørgsler på billån. Det skyldes blandt andet den høje beskæftigelse, danskernes store opsparinger, lave brændstofpriser og en sænket registreringsafgift, vurderer Mikael Jakobsen.

Selv passer han og hans familie godt ind i billedet.

Mikael Jakobsen pendler fra Hjørring til Frederikshavn, og inden for de seneste år har familien fået bil nummer to.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...