Udland

Bin Ladens tidligere livvagt er løsladt fra Guantanamo

Saudiaraberen Abdul Shalabi har forladt fangelejren, hvor der nu sidder 114 personer tilbageholdt.

Abdul Shalabi, der ifølge USA har været livvagt for Osama bin Laden, er blevet løsladt fra den amerikanske Guantanamo-lejr.

Han er blevet sendt tilbage til sit hjemland, Saudi-Arabien, oplyser Pentagon.

Shalabi har længe sultestrejket i fængslet i Guantanamo Bay, hvor han har siddet i knap 14 år. Han er den ottende person, der løslades fra lejren i år.

USA beskriver den 39-årige som medlem af al-Qaeda og tidligere livvagt for terrornetværkets eksleder Osama bin Laden, der blev dræbt af amerikanske specialstyrker i 2011.

Shalabi skulle ifølge Pentagon også have fået kamptræning til en rolle i en mislykket del af angrebene i USA 11. september 2001.

USA's præsident, Barack Obama, har for flere år siden lovet at lukke Guantanamo-lejren, men amerikanerne har haft vanskeligt ved at finde ud af, hvor fangerne skal udleveres til.

- USA er taknemmelig over for regeringen i Saudi-Arabien for sin vilje til at støtte de igangværende amerikanske bestræbelser på at lukke fængslet i Guantanamo Bay, skriver Pentagon i en meddelelse.

Efter løsladelsen af Shalabi sidder 114 personer nu tilbageholdt i Guantanamo ifølge forsvarsministeriet.

Fængslet for terrormistænkte blev etableret i 2002 på den amerikanske flådebase i Cuba efter ordre fra præsident George W. Bush.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.