Skagen

Bindesbøll flytter ind på 1. sal

Skagens Museum klar med nye udstillinger til februar

Museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen i museets magasin med én af Bølles smukke krukker. Privatfoto

Museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen i museets magasin med én af Bølles smukke krukker. Privatfoto

SKAGEN:Renoveringen af Skagens Museums gamle Ulrik Plesner-bygning skrider fremad med hastige skridt, og man kan allerede nu begynde at glæde sig til februar, hvor hele museet - inklusiv de nye tilbygninger – slår dørene op for fuld kraft.

Forberedelserne af næste års udstillinger er derfor også allerede i fuld gang, og med det udvidede udstillingsareal får museet mulighed for at vise flere udstillinger sideløbende, hvilket blandt andet betyder, at en langt større del af museets egen samling kan vises frem.

På udstillingsprogrammet for 2016 finder man eksempelvis en udstilling med Thorvald Bindesbøll som hovedperson. Bindesbøll var uddannet arkitekt, og betragtes i dag som et ikon indenfor formgivning fra slutningen af 1800-tallet, hvor han kombinerede det klassiske, stringente objekt med florale, svungne, organiske mønstre og motiver.

Han var enormt nytænkende i sit udtryk og en af foregangsmændene indenfor den stilart, man i dag benævner som skønvirke, art nouveau eller jugendstil.

Intim udstilling

Bindesbøll havde flere og længerevarende ophold i Skagen, og var en markant skikkelse i kredsen omkring skagensmalerne og ikke mindst den gruppe af kunstnere, som var med til at stifte Skagens Museum.

Museet har derfor en fin samling af Bindesbølls værker - herunder udsmykning i form af tusch-tegningerne i Brøndums spisesal, krukker, fade, vaser og ekslibris, samt forskellige tegninger og skitser.

Ud over tilknytningen til Skagens Museum er Bindesbøll i høj grad også synlig i Skagen by i kraft af sin arkitektur og udsmykning – blandt andet de røde pakhuse og Skagen Kirke.

Udstillingen, som bliver navngivet efter Bindesbølls kælenavn Bølle, præsenteres på Skagens Museum nyrenoverede 1. sal, og er en lille intim udstilling, som fokuserer på den fine samling af keramik, tegninger og ekslibris, udelukkende fra museets egen samling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst