Bingo truet

Nu skal SIFA søge tilladelser i bunkevis til at sende tv-bingo

Siden 1985 har SIFA sendt tv-bingo, og det skaber et overskud, som kanaliseres videre til idrætten. Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Siden 1985 har SIFA sendt tv-bingo, og det skaber et overskud, som kanaliseres videre til idrætten. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Et vanvittigt formynderi.

Sådan lyder meldingen fra SIFA, der er talerør for idrætten i Aalborg Kommune og samler penge ind til idrætten ved et landsdækkende tv-bingo, der sendes på DK4.
Men hvis SIFA fortsat skal sende bingo kræver spillemyndigheden under Skat, at idrætsorganisationen fremover søger tilladelse til hver enkelt bingoudsendelse, der går over skærmen. SIFA sender 365 dage om året, så er det er 365 tilladelser. Desuden skal der også laves regnskab for hver udsendelse.

Knald i låget

Folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) kalder det helt ”knald i låget” at pålægge SIFA en stor administrativ byrde. Han har derfor stillet spørgsmål til skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og kræver en forklaring:

- Vi er Danmark dybt afhængige af og taknemlige for, at frivillige gør et arbejde for idrætsforeninger, spejderforeninger og andre foreninger. Så skal vi ikke straffe dem med et administrativt gedemarked, som der er lagt op til her.

Opgaven er flyttet

Tidligere var det justitsministeriet og de enkelte politikredse, de gav tilladelser til bingo, lotterier og andre spil, og SIFA har tidligere kun søgt politiet i Aalborg om tilladelse et par gange om året. Men tilladelser til den slags spil blev fra nytår flyttet til Skat, som har anlagt en anden fortolkning af reglerne.

- Der er ingen tvivl om, at der skal søges én tilladelse til ét spil, og vi ser hver enkelt bingoudsendelse, som går over skærmen, som et et spil, siger direktør Birgitte Sand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.